Tri nove postaje BicikeLJ v BTC-ju (BTC City) stojijo pri Hali A, Vodnem mestu Atlantis in Cityparku | UPORABNA STRAN

Tri nove postaje BicikeLJ v BTC-ju (BTC City) stojijo pri Hali A, Vodnem mestu Atlantis in Cityparku

BicikeLJ je v svojo mrežo dodal tri nove postaje, kjer si uporabniki sistema lahko izposodijo BicikeLJ kolesa. Sistem ljubljanskih mestnih koles BicikeLJ sedaj obsega 36 takšnih postajališč, zadnja tri so kot rečeno postavljena v BTC-ju (BTC City). Prvo stoji pri Hali A (v smeri tržnice), drugo je pri Vodnem mestu Atlantis, tretje pa pri Cityparku.

bicikelj-btc-citiypark

S tem so pokrite glavne točke BTC-ja, nekoliko problematično pa je to, da je s tem ustvarjen nekakšen otok, saj je do preostale mreže potrebno kar nekaj kolesarjenja. Najbližja postaja je pri Tržnici Moste (1km), postaje na Železni cesti, Vojkovi in Masarykovi pa so oddaljene skoraj 3km.

bicikelj-btc-hala-a

Te tri nove postaje so bile postavljene v sodelovanju med koncesionarjem, družbo Europlakat in BTC-jem, podobno kot tiste pri Mercatorjevemu hipermarketu v Šiški. Tam je bil partner Mercator. Takšen način gradnje in širjenja mreže BicikeLJ postaj je vsekakor zanimiv, saj s tem pokrijejo lokacije, kjer se zadržuje veliko ljudi. Nekoliko bolj problematično je, da potem ni zgrajen koridor postaj do preostalega omrežja, a najverjetneje se bo to s časom tudi zgradilo.

BicikeLJ, ki je bil vzpostavljen 12. maja 2011 ima trenutno 25.589 aktivnih uporabnikov, maja letos pa so zabeležili že dvomilijonto izposojo. V letošnjem juniju in juliju izposoje trajajo v povprečju okrog 17 minut. Med uporabniki je nekaj več moških, in sicer skoraj 60 %. Vse izposoje pa so za uporabnike brezplačne, saj jih je dobrih 99% narejenih v 1 uri, kolikor traja brezplačna izposoja.

bicikelj-btc-atlantis

vir slik: Facebook profil kolesarska mreža

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: