Adria Airways iz Ljubljane v poletni sezoni 2015 na 21 destinacij in novo redno linijo iz Maribora v London | UPORABNA STRAN

Adria Airways iz Ljubljane v poletni sezoni 2015 na 21 destinacij in novo redno linijo iz Maribora v London

Adria Airways je ta vikend prešla na poletni vozni red 2015, ki bo veljal do 25.10.2015. Adria bo v poletni sezoni Ljubljano povezovala z 21-imi destinacijami, Prištino in Tirano s tremi, Lodž z dvema, Maribor pa bo povezan z Londonom.

adria-airways-logo-star-alliance

Novosti poletnega voznega reda pri povezavi Ljubljane (Letališče Brnik) sta leta v Berlin in Stockholmom. V švedsko prestolnico bo Adria letela dvakrat tedensko (ob torkih in četrtkih). Prvi let v Stockholm bo predvidoma 23.4.2015. Prvi let v Berlin, kamor bo Adria letela ob ponedeljkih, sredah in petkih, pa je načrtovan za 24.4.2015.

adria-airways-poletje-2015

Poletni vozni red Adrie Airways 2015. / Klikni na sliko za povečavo.

Druga velika novost pa je nizkocenovna povezava iz Maribora v London. Adria Airways bo linijo Maribor (MBX) – London Southend (SEN) vzpostavila 1.6.2015. Na London Southend (SEN) pa bodo leteli ob ponedeljkih, torkih in četrtkih. Odhod iz Maribora je predviden za ob 18.20, prihod v London pa ob 19.25. Odhod iz Londona ob 20.10, prihod v Maribor pa ob 23.05. Prodaja letalskih kart na liniji Maribor – London se je že začela in kot so sporočili iz Adrie Airways so prvi odzivi presegli njihova pričakovanja. Najnižja cena povratne vozovnice je 69€. Letališče London Southend pa Adrijinim potnikom v juniju in juliju omogoča brezplačno enosmerno vozovnico za vlak do centra Londona (London Liverpool Street Station).

Iz Prištine bo Adria Airways v poletnem voznem redu poleg Frankfurta in Muenchena povezovala tudi švedski Malmo. Tirano pa bo Adria poleg Frankfurta povezovala tudi z Brusljem in Parizom.

adria-airways-lodz-amsterdam

Torta ob otvoritvi linije Lodž – Amstedram (29.3.2015).

Iz poljskega Lodža v poletnem voznem redu Adria Airways ne bo letela zgolj v Muenchen ampak tudi v Amsterdam in to 6x tedensko.

Kaj pa čarterskimi leti?
Tako kot vsako poletno sezono bo tudi tokrat Adria Airways opravljala čarterske lete v sodelovanju s turističnimi agencijami. Povezovala pa bo Ljubljano s številnimi počitniškimi destinacijami predvsem v Sredozemlju. Iz Ljubljane bo tedensko letela na naslednja letališča: v Grčijo v Heraklion in Solun, na Rodos, Kos, Hios, Samos, Santorini, Karpatos, Kefalonijo, Zakintos, Skiatos, Lezbos in na Lefkas/Preveza. Letela bo v Antalyo v Turčiji ter v Sharm el Sheikh in Hurgado v Egiptu.

Avtor zadnje slike: Fot. Robert Zapędowski / Port Lotniczy Łódź

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] letošnjem letu je Adria Airways odprla kar nekaj novih letalskih povezav, tako iz Ljubljane kot iz Tirane in Lodža. Najbolj zanimiva novost pa je redna letalska povezava […]

Komentiraj

Anti-Spam: