Footgolf – je golf, ki se ga pravzaprav igra kot nogomet – video | UPORABNA STRAN

Footgolf – je golf, ki se ga pravzaprav igra kot nogomet – video

Footgolf je šport, ki kot že njegovo ime pove združuje dva športa in sicer nogomet (football) ter golf. Zametki footgolfa segajo v leto 2006, v letu 2008 pa so na Nizozemskem prvič odigrali turnir. Leta 2011 je bila ustanovljena American FootGolf League, oktobra 2014 pa je bilo footgolf moč igrati na več kot 240 igriščih v ZDA.

 

 

Pravila footgolfa, ki ga namenoma ne bom prevedel kot nogogolf, so precej podobna golfu. Nogometno žogo je namreč potrebno s čim manj brcami spraviti v luknjo, ki je logično precej večja kot tista za golf. Začetni brc se prav tako kot pri golfu izvede iz odbijališča (žoga je postavljena na podstavek), igra pa se igra na golf igrišču, ki vsebuje bunkerje, drevesa, vodo, hribe in doline. Torej točno tako kot pri golfu. Luknja je sicer nekoliko krajša, saj nogometna žoga pri brci leti precej manj kot golf žogica, ki jo udarimo s palico. Vsekakor pa moč ni tista ključna, precej bolj pomembna je natančnost.

Zakaj bi footgolf lahko uspel?
Prednost footgolfa je predvsem v tem, da za praviloma zadostuje oprema, ki jo ima skoraj vsak doma. Torej športna obleka, športni copati, kapa in seveda nogometna žoga. Druga pomembna podrobnost pa je to, da je golf v ZDA v zatonu predvsem med mladimi. Tako so morali med leti 2006 in 2014 v ZDA zapreti 643 golf igrišč. Kar nekaj pa so jih rešili tako, da so jih preuredili v footgolf igrišča.

Vir slike.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] 26. maja 2015. Footgolf je mešanica nogometa in golfa o katerem si lahko več preberete tukaj (Footgolf – je golf, ki se ga pravzaprav igra kot nogomet – video). Osnovni cilj igre pa je, da v čim manj brci nogometne žoge zadeneš luknjo veliko pol […]

Komentiraj

Anti-Spam: