Prenovljeno parkirišče P+R Dolgi most s 371 parkirnimi mesti, 3 polnilnice za električna vozila, BicikeLJ šele pride prihodnje leto | UPORABNA STRAN

Prenovljeno parkirišče P+R Dolgi most s 371 parkirnimi mesti, 3 polnilnice za električna vozila, BicikeLJ šele pride prihodnje leto

Parkirišče P+R Dolgi most je prenovljeno in povečano ponovno odprto od 15.9.2015. Gradbena dela so se po naročilu Mestne občine Ljubljana pričela 20. maja. Vrednost investicije prenove in razširitve P+R Dolgi most je znašala 857.042€ z davkom, od tega je Evropski kohezijski sklad sofinanciral 83 odstotkov vrednosti projekta oziroma 520.000€, preostanek pa je financirala Mestna občina Ljubljana iz svojega proračuna. Prenovo pa je izvajala družba Komunalne gradnje d. o. o..

p-r-dolgi-most-ljubljana-parkirisce-1

Kakšne so novosti in kakšna je sedaj kapaciteta parkirišča P+R Dolgi most?
Prenovljeno parkirišče P+R Dolgi most ima 371 parkirnih mest. 11 parkirnih mest je namenjenih družinam z majhnimi otroki, 11 je prilagojenih invalidom, 6 jih je namenjenih električnim vozilom (na voljo so 3 polnilnice). 11 prostih mest bo na razpolago turističnim avtobusom, prav toliko pa tudi avtodomom, ki imajo sedaj dostop tudi do sanitarno-napajalne postaje. Postavili so tudi 16 stojal z nadstrešnico za parkiranje koles.

p-r-dolgi-most-ljubljana-parkirisce

Postavljen je bil tudi dodaten Urbanomat, ki omogoča plačilo parkirnine. Ta namreč stane 1.2€ in vključuje tudi dve vozovnici za LPP, ki veljata do polnoči na dan plačila parkirnine. Posajena so bila tudi drevesa, ki bodo v prihodnosti parkiranim vozilom zagotavljala senco.

p-r-dolgi-most-ljubljana-parkirisce-2

Kaj še manjka?
Od načrtovanih stvari na parkirišču P+R Dolgi most manjka še sistem BicikeLJ. 20 stojal za kolesa sistema BicikeLJ naj bi postavili v letu 2016. Prav tako pa morajo postaviti še kiosk za prodajo časopisov, osvežilnih pijač in prigrizkov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: