Air Serbia 1. junija 2016 uvaja redno letalsko povezavo Beograd (BEG)- New York (JFK) | UPORABNA STRAN

Air Serbia 1. junija 2016 uvaja redno letalsko povezavo Beograd (BEG)- New York (JFK)

Air Serbia je v ponedeljek napovedal, da bo 1. junija 2016 vzpostavljena redna letalska povezava med Beogradom (BEG) in New Yorkom (JFK) in kot se je izrazil izvršni direktor Dane Kondić bo to najverjetneje najboljši čezoceanski produkt iz Evrope. Air Serbia bo Beograd in New York povezovala 5x tedensko.

air-serbia-new-york

 

 

Celotna zgodba je sicer še nekoliko v zraku, saj mora Air Serbia dobiti tudi končno odobritev v Ameriki in ta naj bi se po zagotovilih iz družbe morala zgoditi v kratkem. Air Serbia bo za čezoceanske lete na lizing najverjetneje vzela Airbus A330-200 od letalske družbe iz skupine Etihad Airways Partners, ki bo dvorazredni, kar pomeni okoli 293 potnikov (ta podatek je odvisen od konfiguracije).

air-serbia-new-york-1

Vse bo odvisno od cene
Air Serbia bo s tem postala prva letalska družba bivše države, ki bo vzpostavila redno letalsko povezavo z ZDA. A Air Serbia s tem stopa v precej srdit boj, saj veliki igralci New York kar dobro povezujejo. Če gledamo iz slovenskega stališča se v Beograd skorajda ne bo izplačalo it, saj sta Trst in Benetke precej blizu. Tudi za Hrvaško bi lahko veljalo isto in morda delno tudi za BiH. Vsi ostali pa morajo iskati nek vmesni let. Poleg cene, te so v regiji za lete v New York že zelo nizke, bo Air Serbia moral zagotoviti tudi močan pritok ljudi iz okolice na letališče Beograd Nikola Tesla, predvsem pa ob urah, ki bodo zagotavljale čim krajše čakanje na letališču.

Vsekakor je to spodbudna novica, ki dokazuje, da je Etihad Airways, ki je 49% lastnik družbe Air Serbia dober lastnik, ki družbo razvija in poskuša ponuditi čem več različnih produktov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: