Film Pesem morja (Song of the Sea) v Kinodvor v sklopu Animateke prihaja 13.12. drugje pa bo od 31.12.2015

Film Pesem morja je po oceni mnogih ena najlepših animacij vseh časov, ki v kinodvorane vrača izgubljeno čarobnost. Irski ilustrator, stripar in filmar Tomm Moore je pred petimi leti s filmom Skrivnost iz Kellsa gledalce popeljal v svet irske mitologije. Tokratna zgodba filma Pesem morja narejena v ročni tehniki akvarela uporablja skoraj pozabljene irske pripovedke prepleta z motivom sodobne družine odeto v žalovanje zaradi izgube matere.

Pesem morja

V sklopu Animateke si bo 93 minut dolg film v Kinodvoru možno ogledati od 13.12.2015 v kinodvorane ostalih kinov po Sloveniji pa prihaja 31.12.2015.

Pesem morja-1

Oba Moorova filma, Skrivnost iz Kellsa (2010) in Pesem morja (2014), sta si prislužila prestižno nominacijo Ameriške akademije za oskarja za najboljši animirani film.

Pesem morja-4

Deček Ben živi v svetilniku na samotnem irskem otoku z očetom, nosečo mamo in zvestim štirinožnim prijateljem Cújem. Neke noči mama skrivnostno izgine, za njo pa ostanejo le njene pripovedke iz irske mitologije in mala dojenčica Saorise. Ben goji zamero do sestrice, ki jo krivi za izgubo matere, očeta žalost povsem zlomi, prikupna Saorise pa je ujeta v svoj tihi svet, saj še vedno ni spregovorila niti besede … Na svoj šesti rojstni dan deklica v očetovi skrinji odkrije belo tjulnjo kožo in se odpravi do morja. Vso premraženo jo na obali najde babica, ki zažene vik in krik ter oba otroka odpelje s seboj v mesto, kjer bosta na varnem.

Pesem morja-3

Ko Ben svoji sestrici končno nameni nekaj pozornosti, spozna, da je Saorise zadnji selkie – bitje iz materinih pripovedk, ki je na kopnem človek, v morju pa se spremeni v tjulnja. Obenem je edina, ki lahko s svojo pesmijo osvobodi vilince, ki jih je v skale začarala sovja čarovnica Mancha. Da bi pomagal sestri in jo odpeljal nazaj domov, kjer se nahaja njena tjulnja koža, se Ben poda na razburljivo popotovanje v izginjajoč svet starodavnih legend in magije. To pa od njega terja veliko mero poguma, saj se bo moral soočiti tudi z resnico o materinem izginotju.

Pesem morja-2

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: