Hrvaški regulator napoveduje, da bo Netflix povzročil povišanje naročenih internetnih hitrosti | UPORABNA STRAN

Hrvaški regulator napoveduje, da bo Netflix povzročil povišanje naročenih internetnih hitrosti

Hrvaški regulator za komunikacije (HAKOM) je prihod Netflixa na Hrvaško označil kot zelo koristno stvar za razvoj tržišča elektronskih komunikacij. Ker Netflix za svoje normalno delovanje potrebuje priporočljivo hitrost prenosa 3 Mbps za SD in 5 Mbps za HD, HAKOM pričakuje da bo zaradi Netflixa in podobnih VoD ter SVoD storitev prišlo do povečanja širokopasovne ponudbe in rasti naročene internetne hitrosti.

netflix-promo3

HAKOM pozdravlja prihod največjega igralca na hrvaški trg, podprli pa bodo vlaganja operaterjev in spodbujali konkurenčnost med operaterji, tako da bi čim več uporabnikov koristilo takšne usluge.

AKOS (slovenski regulator) se samoiniciativno ob prihodu Netflixa v Slovenijo ni odzval, tako kot HAKOM na Hrvaškem. Zagotovo pa je tudi v Sloveniji možno pričakovati dvig naročenih internetnih hitrosti, a to je že sedaj trend, ki ga je možno razbrati iz njihovih četrtletnih poročil. Podatki za Q3 2015 kažejo, da ima 3.8% uporabnikov naročeno hitrost nižjo od 2 Mbps, 28.6% med 2 Mbps in 10Mbps, 44.9% med 10Mbps in 30Mbps, več kot 30 Mbps pa 22.7%.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: