Adria Airways prodana investicijskemu skladu 4K Invest, potrjena pa je tudi dokapitalizacija v vrednosti 4.1 mio € | UPORABNA STRAN

Adria Airways prodana investicijskemu skladu 4K Invest, potrjena pa je tudi dokapitalizacija v vrednosti 4.1 mio €

Adria Airways je bila prodana investicijskemu skladu 4K Invest, a le, če bo uspešno izvedena dokapitalizacija v vrednosti 4.1 milijona €, pridobljeno soglasje regulatorjev ter izpolnjenih še nekaj drugih odložnih pogojev.

adria-airways11

 

 

Dokapitalizacija Adrie Airways bo nižja od načrtovane, saj Republika Slovenija do 20.4.2016 morala vplačati 3.1 mio €, 4K Invest pa 1 mio €. Za 91.58% delež v Adrii, to je delež, ki ga ima v lasti država, bo 4K Invest plačal 100.000 € kupnine.

O kupcu 4K Invest s sedežem v Luksemburgu, ki bo posel izvedel prek 4K KNDNS GmbH se ne ve ravno veliko, posla pa prav tako ne komentirajo. Ve se le to, da se ukvarjajo s prestrukturiranjem družb, kar z drugimi besedami pomeni, da kupljeno družbo sanirajo in prodajo naprej.

V sporočilu za javnost je Slovenski državni holding (SDH) zapisal: »Nova strategija Adrie Airways, d. d. bo po navedbah kupca ohranila osredotočenost na slovenski, albanski, kosovski in makedonski trg, družba bo letela z modernimi letali in se povezovala s svetom preko mreže Star Alliance. Adria Airways, d. d. bo še naprej razvijala hibridni poslovni model (o.p. mešanica klasičnega in nizkocenovnega prevoznika) in zagotavljala redne letalske linije, ki bodo privabljale poslovne stranke in turistom zagotavljale ugodne cene. Po navedbah kupca se pričakuje, da bo letalska družba dopolnila svojo floto z več modernimi letali, da bo tako povečala svojo mednarodno omrežje. Adria Airways, d. d. bo še naprej nudila svoje storitve na novem estonskem trgu.

Namen sklada 4K Invest je spoštovati tradicijo varnega letenja z Adrio Airways in omogočiti družbi ponovno rast ter potnikom zagotoviti udoben, varen in cenovno dostopen prevoz, ki regijo povezuje s svetom.«

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: