TomTom Traffic tudi v Sloveniji – gostota prometa v realnem času za uporabnike TomTom storitve v Sloveniji | UPORABNA STRAN

TomTom Traffic tudi v Sloveniji – gostota prometa v realnem času za uporabnike TomTom storitve v Sloveniji

TomTom Traffic je prišel v Slovenijo so sporočili iz družbe, ki TomTom Traffic sedaj ponuja v 50-ih državah na svetu. TomTom Traffic je v Sloveniji na voljo uporabnikom navigacijskih naprav TomTom ter tistim, ki uporabljajo v avtomobile vgrajeno TomTom navigacijo, to pa so Fiat Uconnect, Fiat/Alfa Romeo/Lancia Blue&Me TomTom, Lexus CT MoveOn Navi, Mazda Navigation System, Renault R-Link in Carminat TomTom ter Toyota Aygo Connect Multimedia.

 

 

TomTom Traffic prometne informacije pridobiva na podlagi tradicionalnih virov med katere sodijo nacionalne prometne informacije, števci prometa, kamere, pa tudi modernejših, ki vključujejo anonimizirane prometne podatke mobilnih uporabnikov. Sistem vsem TomTom Traffic uporabnikom podatke pošilja na 2 minuti, podatki pa nikoli niso starejši od 30-ih sekund.

TomTom Traffic novosti za april 2016
TomTom je za april 2016 napovedal štiri novosti: Turn-Dependent Jam Information, Dynamic Speed Limit Messages, Weather Influenced Predictions in Road Condition Monitoring after Rain or Snow.

Turn-Dependent Jam Information– nekateri cestni zamaški v križišču vplivajo zgolj na voznike, ki zavijajo v določeno smer ali vozijo naravnost. Sistem bo glede na ruto vzdel v račun samo tiste prometne informacije, ki zadevajo zavijanje v smeri poti.

Dynamic Speed Limit Messages– agencije, ki skrbijo za vzdrževanje cest na obvestilnih portalih nad in ob cesti objavljajo spremenjene omejitve hitrosti, tako da zagotovijo večjo varnost in pretočnost cest. TomTom Traffic bo te variabilne omejitve objavljal voznikom.

Weather Influenced Predictions – močan dež ali sneženje lahko korenito zmanjša hitrost prometa. TomTom Traffic bo na podlagi vremenskih informacij in drugih faktorjev, predvidel dolžino zastoja in hitrost.

Road Condition Monitoring after Rain or Snow– kljub temu, da je sneg prenehal padati, je ta lahko ostal na cesti in tako povzročal zmanjšano hitrost in zastoje.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: