Na polete v Planico 2016 tudi z vlakom – dodatne vstopnice so na voljo zgolj v paketu z vozovnico za vlak | UPORABNA STRAN

Na polete v Planico 2016 tudi z vlakom – dodatne vstopnice so na voljo zgolj v paketu z vozovnico za vlak

Na polete v Planico (Planica 2016), ki bodo potekali od 17.3.2016 do 20.3.2016 se lahko odpravite tudi z vlakom. Iz Slovenskih železnic so sporočili, da so kljub temu, da je Planica 2016 – FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih pravzaprav že razprodana, zagotovili dodatno količino kart.

planica-2016

Slovenske železnice so se tako pridružile projektu Trajnostnega razvoja in ponudile dodatne ugodnosti za tiste, ki bodo na dogodek Planica 2016 odšli z vlakom. Za obiskovalce smučarskih skokov so tako za 18., 19. in 20. marec pripravili posebne popuste za vožnjo z vseh postaj do Jesenic oziroma do Hrušice. Od železniške postaje do Planice pa jih bo zapeljal posebne avtobus.

Kako torej do kart za Planica 2016 in vozovnice za vlak?
Vstopnice za vse dni je planiške prireditve je možno kupiti v Infocentrih na železniških postajah v Ljubljani, Celju, Mariboru in Kopru. Ob nakupu vstopnice pa prejmete bon za 50% popust pri nakupu železniške vozovnice za dve osebi za katero koli relacijo.

*18.3.2016 – Slovenske železnice za ta dan vsem imetnikom vstopnice omogočajo nakup vozovnice po polovični ceni za vlak, ki iz Ljubljane odpelje ob 9.55, na Jesenice pa prispe ob 11.05. Za potnike iz omenjenega vlaka bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz iz železniške postaje na Jesenicah do Planice. V Ljubljano se bo omenjeni vlak vračal ob 19.11, v Ljubljano pa bo pripeljal ob 20.23.

*19. in 20.3.2016
– Za ta dva dneva so pri Slovenskih železnicah pripravili posebne popuste za vožnjo z vseh postaj do Jesenic oziroma do Hrušice. Povratna vozovnica je na voljo po polovični ceni, otroci do vključno 12. Leta pa potujejo brezplačno. Popust velja za 1. in 2. razred vseh vlakov.

Kaj pa dodatni vlaki?
Ker ker je predviden precejšnji obisk bo frekvenca vlakov na Jesenice nekoliko večja. Iz Slovenskih železnic so sporočili, da bodo zaradi dogodka Planica 2016 dodali 5 vlakov in sicer tri v soboto ter dva v nedeljo. Ustavili bodo na postaji Hrušica, do Planice pa se bodo potniki zapeljali s posebnimi avtobusi. Celoten vozni red je dostopen TUKAJ.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: