NTK Poslovno srečanje 21. NT konference o tem, da je digitalna transformacija nujna za nadaljnji uspeh podjetja | UPORABNA STRAN

NTK Poslovno srečanje 21. NT konference o tem, da je digitalna transformacija nujna za nadaljnji uspeh podjetja

Včeraj se je po predkonferenčni dnevu z uvodno slovesnostjo začela 21. NT konferenca, ki jo je obiskalo več kot 2000 IT-strokovnjakov, razvijalcev in drugih predstavnikov iz različnih področij gospodarstva in javnega sektorja.

NTK-2016-Robert Trnovec

Uvodni nagovor je imel Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija, ki je izpostavil poslanstvo Microsofta in to je vsakemu posamezniku in organizaciji na svetu omogočiti, da doseže več.

Na mobilnost se vedno manj gleda kot mobilnost posamezne naprave, ampak kot na mobilnost naših izkušenj na vseh napravah, ki jih imamo okoli sebe. IDC tako ocenjuje, da bomo v leto 2018 imeli več kot 25% razvijalcev v Evropi v svoje aplikacije nameščalo storitve umetne inteligence, sedaj jih manj kot 1%.

NTK Poslovno srečanje z Donom Granthamom, Davidom Rowanom in Tomom Loosemorjem
V osrednji konferenčni dvorani hotela Bernardin v Portorožu se je po uvodni slovesnosti odvojalo NTK Poslovno srečanje katerega osrednja nit je bila digitalni transformaciji poslovanja.

Don Grantham, predsednik korporacije Microsoft za Srednjo in Vzhodno Evropo, je poudaril
potrebo po inovativnosti na treh ključnih področjih in sicer: ustvarjanju še bolj osebnega računalništva, spremembi produktivnosti in poslovnih procesov ter izgradnji inteligentnega oblaka.

PORTOROZNTK 2016DAVID ROWANFoto: Stanko Gruden/STA

David Rowan, urednik britanske izdaje tehnološke revije WIRED, je povedal, da s tehnologijo krepko prehiteli napovedi izpred nekaj let. Organizacije, ki v času revolucije, ki jo poganja tehnologija, ne bodo preobrazile svojega načina poslovanja in nagovarjanja strank, nimajo nikakršnih možnosti preživetja«, je še dodal Rowan.

Predavanjem Toma Loosemorea o digitalni preobrazbi javnih storitev in ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja o slovenski poti digitalne preobrazbe je v popoldanskem delu sledila okrogla miza katere del so bili Robert Trnovec, Vasko Berden, Tadej Čoroli, Boris Koprivnikar, Per Sundbye, Julij Božič in Sonja Šmuc.

PORTOROZNTK 2016MIRO CERARFoto: Stanko Gruden/STA

Poslovno srečanje je zaključil predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar: »Zaradi zelo inovativnih in uspešnih slovenskih IT podjetij smo lahko vzpostavili nov način sodelovanja vlade in IT industrije, s katerim želimo stalno krepiti razvojno partnerstvo z velikimi svetovanimi korporacijami, okrepiti in konsolidirati slovensko IT industrijo ter našim državljanom in podjetjem ponuditi spodbudno informacijsko okolje.«

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: