Goodyear je tudi v Sloveniji predstavil futuristični koncept pnevmatik Eagle-360 in IntelliGrip | UPORABNA STRAN

Goodyear je tudi v Sloveniji predstavil futuristični koncept pnevmatik Eagle-360 in IntelliGrip

Goodyear je v Sloveniji na dogodku poimenovanem Ženeva po Ženevi predstavila vizionarska koncepta pnevmatik: Eagle-360 in IntelliGrip. Te je na 86. mednarodnem ženevskem avtomobilskem sejmu že predstavil svetovni javnosti, ta dogodek pa je bil namenjen predstavitvi strokovnjakom in medijem iz Slovenije, Hrvaške ter Srbije.

Goodyear

Kroglična pnevmatika Goodyear Eagle-360
Eagle-360 si je Goodyear zamislil v obliki krogle in s tem omogočil 360°obrat. Pnevmatike so z vozilom povezane prek magnetnih polj, podobno kot pri vlakih na magnetni blazini, s tem pa zagotavljajo udobnejšo vožnjo in zmanjšano raven hrupa. Tehnologija pnevmatik pa omogoča, da tudi v tveganih razmerah, kot so poledica ali nepričakovane ovire na vozni površini, zmanjšuje možnost zdrsa in tako pomaga pri ohranjanju varne smeri vožnje. Ena od najbolj zanimivih stvari pa je, da taka pnevmatika omogoča bočno premikanje, kar pomeni, da lahko vozilo obide oviro, ne da bi spremenilo smer vožnje.

Goodyear IntelliGrip pa so razvili za avtonomna vozila
Carlos Cipollitti, direktor Goodyearovega inovacijskega centra v Luksemburgu je na dogodku izpostavil, da je pnevmatika opremljena z napredno tehnologijo senzorjev ter posebej razvitih tekalnih plasti, ki sama zazna različne razmere na cesti. IntelliGrip samostojno oceni tudi stanje pnevmatike in vozila, saj je opremljena z napredno tehnologijo, ki temelji na Goodyearovem sistemu spremljanja obrabe ter tlaka v pnevmatikah. Poleg zaznavanja stanja same pnevmatike in cestišča IntelliGrip hkrati komunicira z osrednjim računalnikom vozila, kar naj bi pripomoglo k boljšim voznim lastnostim ter večji varnosti.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: