BicikeLJ je dobil dve novi postajališči P+R Barje ter Trnovo (na Barjanski cesti pri Trnovskih vratih) | UPORABNA STRAN

BicikeLJ je dobil dve novi postajališči P+R Barje ter Trnovo (na Barjanski cesti pri Trnovskih vratih)

BicikeLJ, mestno kolo v Ljubljani je od prejšnjega tedna bogatejše za dve novi postajališči in sicer gre za postajališči P+R Barje ter Trnovo. Trenutno mreža BicikeLJ obsega 38 postajališč.

bicikelj-pr-barje

Ljubljana je v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2016 tako po zelo dolgem času dobila nova BicikeLJ postajališča. Projekt BicikeLJ se je začel leta 2011 in je med Ljubljančani zelo dobro sprejet, zato ni dvoma, da sta dve novi postajališči odlična pridobitev.

bicikelj-pr-barje-1

BicikeLJ P+R Barje stoji na parkirišču P+R Barje, ki so ga odprli v okviru lanskoletnega Evropskega tedna mobilnosti. BicikeLJ je bil na tem parkirišču obljubljen že ob otvoritvi, a je žal preteklo celo leto, da je prišlo do realizacije. Podobno je bilo s prenovljenim parkiriščem P+R Dolgi most, a tam BicikeLJ še ni na vidiku.

bicikelj-trnovo

BicikeLJ Trnovo pa stoji na križišču Barjanske ceste in Ceste v mestni log. Tako služi kot navezava na obstoječe BicikeLJ omrežje, ki se je pred razširitvijo končalo pri Domu starejših občanov Trnovo na Barjanski cesti.

Ti dve novi postajališči sta del paketa 20-ih novih postajališč, ki jih bo v prihodnje postavil Europlakat, več pa tukaj (BicikeLJ bo v roku dveh let dobil 20 novih postaj in 200 dodatnih mestnih koles).

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] postajališč in 200 dodatnih mestnih koles. Od tega dve postajališči že stojita in sicer sta to Trnovo ter P+R Barje. Tako da je Europlakat v skladu z dogovorom obvezan postaviti še 18 dodatnih postajališč, kar bo […]

Komentiraj

Anti-Spam: