Slovenci obožujemo robotski sesalec iRobot Roomba, saj smo 3. v EMEAI regiji glede na prebivalstvo | UPORABNA STRAN

Slovenci obožujemo robotski sesalec iRobot Roomba, saj smo 3. v EMEAI regiji glede na prebivalstvo

Robotski sesalnik iRobot Roomba je več kot očitno zelo zaželena stvar v Sloveniji. iRobot je sesalce Roomba začel proizvajati leta 2002, a v Sloveniji so na voljo od leta 2004. To pomeni, da je bila Slovenija ena prvih evropskih držav, kjer je bil robotski sesalec na voljo.

irobot_jean-jacques-blanc

Od leta 2004 pa do danes so jih v Sloveniji prodali več kot 50.000. v primerjavi z lanskim leto pa so zabeležili 15% rast prodaje sesalca Roomba.

3. v EMEAI regiji glede na prebivalstvo
Jean Jacques Blanc, podpredsednik družbe iRobot za EMEA je razkril še nekaj drugih zanimivih podatkov v zvezi s Slovenijo. Lani je distributer za iRobot v Sloveniji,družba Tilt v Domžalah odprla showroom v katerem si lahko potrošniki še pred nakupom ogledajo in preizkusijo vse aktualne modele robotskega sesalca iRobot Roomba.

irobot-roomba-980_1

Zelo zanimivi pa sta še dve številki in sicer to, da je Slovenija 3. v EMEAI regiji glede na število prodanih Roomba robotov v letu 2016. Hkrati pa je Slovenija tudi med top 5 držav v EMEA regiji glede prodanih robotov premium razreda (800/900 Series). Zaključiti je torej mogoče, da so robotski sesalci v Sloveniji zelo popularni.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: