Spar center Šiška, najlepši in najmodernejši center, bodo začeli graditi jeseni 2017 | UPORABNA STRAN

Spar center Šiška, najlepši in najmodernejši center, bodo začeli graditi jeseni 2017

Spar center Šiška bodo začeli graditi jeseni 2017, končan pa bo v letu 2019, tako kot je že bilo objavljeno v tem članku (Spar center Šiška bo odprt v letu 2019, sedaj ko je SES vendarle pridobil gradbeno dovoljenje).

spar-siska-center

Kot je pojasnil Boštjan Brantuša, generalni direktor SES Slovenija Spar center Šiška še nima uradnega imena, saj ga bodo izbrali v času začetka marketinških aktivnosti, ki se bodo začele z začetkom gradnje nakupovalnega centra Šiška, kar se bo zgodilo jeseni 2017.

Morda že marca 2019
Peto nakupovalno središče pod upravljanjem SES-a (Spar European Shopping Centers) je sicer maja lani dobilo pravnomočno gradbeno dovoljenje, a bil nato vložen še en zahtevek, ki pa je bil zavrnjen in tako so sedaj izčrpane vse pravne možnosti tistih, ki so zavirali projekt Spar centra Šiška. Sedaj pripravljajo projekt za izgradnjo in izbirajo izvajalce, želijo si namreč, da bi projekt gradilo slovensko podjetje. Brantuša je glede dokončanja povedal, da če bi šlo čisto vse po planu bi novo nakupovalno središče lahko odprli že marca 2019, a precej bolj realen plan je, da bo odprtje jeseni 2019.

Najlepši in najmodernejši nakupovalni center
Nakupovalni center Spar Šiška bo po besedah Boštjana Brantuše najlepši in najmodernejši center v Sloveniji, a z 32.000 kvadratnimi metri prodajnih površin ne bo največji. Ponudba v Spar centru Šiška bo drugačna kot v Cityparku, cenovno usmerjena nekoliko višje. V nakupovalni center bodo poskušali pripeljati nove blagovne znamke, a kot se je izrazil Brantuša je Slovenija majhen trg in zato marsikatera znamka, ki si jo želijo pripeljati, ni pripravljena vstopiti na naš trg.

spar-siska-center-1

Kako bo izgledal Spar center Šiška?
Spar center Šiška bo sestavljen iz petih nadstropij od tega bosta dve pod zemljo. Nadstropji -1 in -2 bosta namenjeni parkirni hiši v kateri bo prostora za okoli 1600 vozil. Pritličje in 1. nadstropje bosta namenjena trgovinam, 2. nadstropje pa bo obsegalo t.i. food court z izhodom na streho kjer se bodo izvajale različne aktivnosti, tudi športne. Skupaj bo v Spar centeru Šiška 90 trgovin in restavracij, trgovina Interspar pa bo zasedala okoli 12% nakupovalnih površin, kar je primerljivo z drugimi nakupovalnimi centri s katerimi upravlja SES.

Sorodni članki

2x komentirano

  1. […] Novo **Spar center Šiška, najlepši in najmodernejši center, bodo začeli graditi jeseni 2017** […]

  2. […] Spar center Šiška, najlepši in najmodernejši center, bodo začeli graditi jeseni 2017 (1) Spar center Šiška bodo začeli graditi jeseni 2017, končan pa bo v letu 2019, tako kot je […]

Komentiraj

Anti-Spam: