Državna uprava s februarjem 2017 v enoletni pilotni projekt Avant2Go souporabe avtomobilov | UPORABNA STRAN

Državna uprava s februarjem 2017 v enoletni pilotni projekt Avant2Go souporabe avtomobilov

Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije sta v začetku februarja 2017 podpisali pogodbo z Avant Car za enoletni pilotni projekt souporabe avtomobilov Avant2Go in s tem je Slovenija postala ena prvih držav na svetu, ki omogoča souporabo električnih vozil za potrebe državne uprave.

Na začetku dve ministrstvi
Pilotni projekt teče na ministrstvu za javno upravo ter za infrastrukturo. Vsi zaposleni na tih dveh ministrstvih bodo lahko (so)uporabljali električna vozila projekta Avant2Go. Kot so pojasnili na ministrstvih so se za pilotni projekt odločili v sklopu iniciative »Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi« s poudarkom na prehod na nizkoogljično družbo. V enoletnem obdobju bodo na ministrstvih spodbujali koncept delitvene ekonomije. Preizkus Avant2Go storitve pa je zamišljen tudi kot testiranje kako bi izgledalo, če namesto nakupa novih vozil v državni upravi uporabljajo souporabo. Za vsako od ministrstev je v sklopu pilotnega projekta predviden strošek 5.000€.

Matej Čer iz Avant2Go pa je povedal, da bo pilotni projekt odličen za oblikovanje uporabniku čim bolj prilagojenega produkta, ki ga bodo lahko kasneje lansirali tudi drugod po Sloveniji in v tujini.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: