Letališče Edvarda Rusjana Maribor oddano v 15 letni najem Aerodromu Maribor za 95.000 € na mesec | UPORABNA STRAN

Letališče Edvarda Rusjana Maribor oddano v 15 letni najem Aerodromu Maribor za 95.000 € na mesec

Letališče Edvarda Rusjana Maribor ima novega/starega najemnika in to je Aerodrom Maribor, ki je pred kratkim dobil tudi novega lastnika. Na razpis o oddaji nepremičnin in opreme, ki predstavlja stvarno premoženje Republike Slovenije na Letališču Edvarda Rusjana Maribor, v najem je prispela zgolj ena ponudba.

Aerodrom Maribor d.o.o., katerega lastnik je SHS Aviations d.o.o., je ponudil 95.000 € brez DDV na mesec in ker je bil edini, ki je do 30.1.2017 do 9.00 oddal ponudbo, so preverjali zgolj izpolnjevanje formalnih pogojev, ne pa dodatnih meril (višina najemnine, zagotovljen obseg letalskega prometa in načrtovane investicije v infrastrukturo). Ker je Aerodrom Maribor ponudil več kot minimalno zahtevanih 92 tisoč € mesečno in ker je izpolnjeval formalne pogoje je Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije sklenilo najemno pogodbo za 15 let z možnostjo podaljšanja za 5 let.

Novi lastnik družbe Aerodrom Maribor je plane glede letališča Edvarda Rusjana Maribor (MBX) zastavil precej optimistično, saj napovedujejo, da bodo v petih letih dosegli 1.54 milijona potnikov letno in 82.000 ton prepeljanega tovora. V samo letališče pa bodo vložili 139 milijonov €. Če se bo vsaj delček napovedanega uresničil, bo to zelo pozitivno, saj iz Maribora trenutno ni nobene redne letalske povezave, kljub temu da je bilo v zadnjem času kar nekaj poskusov in napovedi.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Letališče Edvarda Rusjana Maribor oddano v 15 letni najem Aerodromu Maribor za 95.000 € na mesec (0) Letališče Edvarda Rusjana Maribor ima novega/starega najemnika in to je Aerodrom […]

Komentiraj

Anti-Spam: