Aplikacija iRobot Home namenjena robotskim sesalnikom Roomba prinaša zemljevid prostorov in pop-up obvestila na telefonu | UPORABNA STRAN

Aplikacija iRobot Home namenjena robotskim sesalnikom Roomba prinaša zemljevid prostorov in pop-up obvestila na telefonu

Aplikacija iRobot Home je nepogrešljivi del serije robotskih sesalnikov iRobot Roomba 900 v katero trenutno sodita 980 in 960, saj komunikacija z mobilnim telefonom omogoči marsikatero napredno funkcionalnost. Nadzoru čiščenja se je z zadnjo posodobitvijo pridružila tudi funkcija naprednih poročil o sesanju.

iRobot Home aplikacija je pred nadgradnjo omogočala zagon in izklop sesanja, nastavitev urnika, opozorila, da je Roombo potrebno očistiti in osnovne podatke o opravljenih čiščenjih. Nadgradnja pa je dodala poročilo o očiščenih površinah Clean Map, ki vsebuje zemljevid površin, ki jih je Roomba obdelala, čas čiščenja, ter koliko močneje umazanih lokacij je robot našel.

Nekoliko prenovljen je tudi seznam poročil, ki obsega podrobna poročila zadnjih 30-ih čiščenj in podatke o celotni očiščeni površini, času delovanja, opravljenih čiščenjih ter zaznanih smeteh (Dirt Detect). Pri tistih, ki imajo nastavljen urnik ali pa Roombo sprožijo, ko jih ni doma so z nadgradnjo dobili pop-up obvestila, da je čiščenje končano ali pa, da se je Roomba nekje zataknila. Seveda imajo to funkcijo tudi drugi.

Aplikacija ima še precej potenciala, predvsem pri pametnem zaznavanju prostora v katerem je, saj praviloma čisti iste prostore in bi se npr. lahko naučila, da mora na določeni lokaciji s čiščenjem poskusiti nekoliko drugače, da se zopet ne zatakne.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: