Kobilarna Lipica bo septembra gostila Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017 – največje konjeniško tekmovanje v Sloveniji doslej

Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017 septembra prihaja v Kobilarno Lipica, saj bo Slovenija gostila eno največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu. Hkrati pa bo to tudi največje konjeniško tekmovanje v Sloveniji doslej. Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017 bo potekalo od 20. do 24. septembra.

Za naslov svetovnega prvaka se bo borilo več kot 65 voznikov
V Lipico bo septembra prišlo okrog 200 konj, da bodo skupaj z več kot 65 vozniki iz več kot 20-ih držav sveta poskušali osvojiti naslov svetovnega prvaka v vožnji dvovpreg. Teden dni bo Kobilarna lipica, pa tudi celotna Slovenija središče pozornosti svetovne konjeniške javnosti.

Predsednik Konjeniške zveze Slovenije Jožef Klavdij Novak je povedal »Svetovno prvenstvo bo izstopalo kot največji in najpomembnejši konjeniški dogodek v vsej zgodovini Slovenije, ki bo utrdil položaj Slovenije na svetovnem konjeniškem zemljevidu, temu primerne in zahtevne pa bodo tudi priprave in organizacija tekmovanja. Veseli smo, da tako pomemben dogodek sovpada s 70. obletnico delovanja Konjeniške zveze Slovenije, ki bo s tem pridobila še dodaten pomen

Ker je tako velik dogodek potrebno izpeljati na kar se da visoki ravni, saj bo nad njim bdela Mednarodna konjeniška zveza (FEI), bodo do začetka prvenstva tribune lipiškega hipodroma v celoti prenovljene.

Kakšen bo program?
Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg se bo pričelo z otvoritveno svečanostjo v sredo, 20. septembra. 21. in 22. septembra bo na vrsti dresurna vožnja, 23. septembra pa adrenalinska maratonska vožnja z osmimi zahtevnimi ovirami. O svetovnem prvaku bo v nedeljo, 24. septembra, odločila spretnostna vožnja.

Bodo nastopali tudi Slovenci?
Ja, Slovenijo bodo zastopali štirje vozniki Kobilarne Lipica: Miha Tavčar, Mitja Mahorčič, Klemen Turk in Marko Memon, ki morajo letos še izpolniti oziroma potrditi kvalifikacije, a to čaka tudi vse ostale tekmovalce. Miha Tavčar, ki je slovenski tekmovalec z najboljšim rezultatom na svetovnih prvenstvih doslej, je poudaril, da bodo vsi štirje slovenski vozniki nastopili s slovenskimi lipicanci.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: