Muca copatarica – pravljica prvič na radiu v živo z videom in 360° pogledom – Radio Prvi | UPORABNA STRAN

Muca copatarica – pravljica prvič na radiu v živo z videom in 360° pogledom – Radio Prvi

Pravljica Muca copatarica je najverjetneje najbolj znana in priljubljena pravljica. Leta 1957 jo je napisala Ela Peroci, od takrat pa je pravljica izšla že v več kot 20-ih ponatisih. RTV Slovenija, ki na Radio Slovenija 1 (Radio Prvi) v oddaji Lahko noč, otroci že več kot 50 let vsak dan pripoveduje pravljice, je pripravila nekaj prav posebnega.

 

 

Prvič v živo z videom in 360° pogledom
6.4.2017 so ob 19.45 pravljico Muca copatarica predvajali nekoliko drugače. Saša Mihelčič je pravljico brala v živo, a ker gre radio v korak s časom, so zvoku dodali še video ter 360° video. Tako so nastajanje pravljice približali vsem tistim, ki jim je namenjena. Hkrati pa so vse povabili h komentiranju katero pravljico bi na tak način radi slišali prihodnjič.

Lahko noč, otroci
»Že več kot 50 let vsak dan na Prvem najmlajše s pravljico pospremimo v svet sanj. Nocoj pa pripravljamo posebno presenečenje. prvič boste lahko slišali in hkrati tudi videli kako pravljica nastaja v radijskem studiu, to bo legendarna Muca copatarica pisateljice Ele Peroci. V radijskem studiu 13 so že pripravljeni dramska igralka Saša Mihelčič in glasbenika, Peter Jevšnikar na trobenti in Jernej Šurbek na zvočilih. V neposrednem prenosu jih lahko spremljate na Prvem, vidite pa tudi na portalu 4D in Facebook strani Prvega. Vabimo vas, da video posnetek delite, v komentar pa napišete katero pravljico bi želeli slišati prihodnjič. Sicer pa upamo, da ste že z nami prek radia in ekrana. Vstopimo torej v pravljični svet Ele Peroci. Vabljeni k poslušanju Muce copatarice v živo.«

360° pogled v nastajanje pravljice Muca copatarica

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: