Film Vojna za planet opic (War for the Planet of the Apes) v Slovenijo prihaja 13.7.2017 | UPORABNA STRAN

Film Vojna za planet opic (War for the Planet of the Apes) v Slovenijo prihaja 13.7.2017

Vojna za planet opic (War for the Planet of the Apes) je znanstvenofantastični film režiserja Matta Reevesa, ki je z Markom Bomackom tudi soscenarist filma. Film je nadaljevanje filma Zora Planeta opic (Dawn of the Planet of the Apes) iz leta 2014 in tretji del reboota franšize Planet opic.

V 142 minut dolgem filmu igrajo Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Amiah Miller, Karin Konoval, Judy Greer in Terry Notary. Vprašanje ali gre za zadnji del reboota franšize so delno razčistili če oktobra lani, ko je na plano prišla objava, da se četrti film že pripravlja.

Zgodba filma Vojna za planet opic (War for the Planet of the Apes)
V Zori se je moral Cezar soočiti z izzivi zunaj in znotraj lastnih vrst, saj je njegova opičja skupnost, ki se je razcvetela v gozdovih Muir na drugi strani mosta Golden Gate v San Franciscu, naletela na obupane in obupavajoče posameznike človeške vrste, ki so bili preživeli smrtonosni virus in so skušali obnoviti svojo zdesetkano družbo. Vneli so se prepiri, saj je Cezar podcenil sovraštvo, ki ga je do človeštva gojil eden njegovih najzaupnejših namestnikov Koba. Na koncu je bil Cezar prisiljen zagrešiti enega najhujših grehov opičje družbe »opica ne sme ubiti opice«, to pa je zanetilo tragično vojno med ljudmi in opicami.

Vojna za Planet opic se začne dve leti po dogodkih v predhodnem filmu. Cezarjeve opice se znajdejo v hudem položaju. Umaknile so se v gozdove, kjer se nenehno spopadajo z človeško vojsko, ki ji poveljuje neizprosni polkovnik McCullough. Opice utrpijo strašanske izgube, Cezar pa utrpi tudi osebno izgubo, saj mu polkovnik ubije sina. V filmu je tudi precej novih likov. Tako npr. Cezar s svojimi opicami skozi film nepričakovano naleti na inteligentno opico, ki ni bila del Cezarjeve prvotne skupine v San Franciscu. Skupaj se podajo v boj za osvoboditev opic, ki jih je pri umiku ujel in zasužnjil McCullough.

Napovednik filma Vojna za planet opic (War for the Planet of the Apes)

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Več o filmu si lahko preberete tukaj (Film Vojna za planet opic (War for the Planet of the Apes) v Slovenijo prihaja 13.7.2017). […]

Komentiraj

Anti-Spam: