Slovenci v prvi polovici leta 2017 še raje v terme in zdravilišča, več obiska in nočitev so ustvarili tudi tujci, predvsem Avstrijci in Italijani | UPORABNA STRAN

Slovenci v prvi polovici leta 2017 še raje v terme in zdravilišča, več obiska in nočitev so ustvarili tudi tujci, predvsem Avstrijci in Italijani

Slovenci smo v prvi polovici leta 2017 še raje kot lani obiskali slovenska naravna zdravilišča in termalne destinacije. Vračajo se ruski gostje, velik porast pa naravna zdravilišča beležijo tudi pri gostih iz Hrvaške.

Slovenski gostje so v prvih šestih mesecih prispevali 53% vsega obiska (194.000 gostov), kar je 2% več kot v enakem obdobju lani. Več pa je bilo tudi nočitev (722.600) in sicer za slab odstotek. Obisk tujih gostov pa je porastel za 9%, nočitve pa za 6%. Največji delež so prispevali gostje iz Avstrije in Italije, ki so skupaj ustvarili več kot 52% delež gostov. Največjo rast pa so zdravilišča zabeležila pri gostih iz Rusije, saj je bila rast kar 53%. Lepo rast so zabeležili tudi pri hrvaških gostih, 19% rast gostov in 16% rast nočitev.

Kaj pa poletje?
Terme Čatež pravijo, da projekcija obiska kaže na rast, tako števila prenočitev kot števila kopalcev v Termah Čatež, d.d. Glede na trenutne rezervacije bo do to poletje zmagovali tujci, predvsem Italijani v kampu pa gostje iz Nizozemske.
V Termah Krka ocenjujejo, da bo zasedenost kapacitet v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, v obmorskem Strunjanu in na Otočcu to poletje višja kot v primerjalnem lanskem obdobju. V Talasu Strunjan pričakujejo polno zasedenost kapacitet, višja bo tudi v dolenjskih enotah, kjer letos postavljajo v ospredje zeleno svežino, prijetna doživetja in kakovostno kopalno vodo.
Tudi v Termani Laško pričakujejo trend rasti na vseh programih, posledično tudi pri prihodkih. Pri tujih gostih pa pričakujejo visoko rast gostov iz Italije.
Iz Sava Hotels & Resorts so sporočili, da je stanje rezervacij za obdobje julij – avgust 2017 boljše v primerjavi z enakim obdobjem lani, tako v termah v panonskem delu kot tudi na Bledu. V termalnem pričakujejo, da bodo glavnino nočitev ustvarili domači gostje ter gostje iz germanskih trgov, držav Balkana, iz Italije, Češke in Izraela. Porast gostov beležijo tudi z naslova športnikov, ki v njihove terme (predvsem Terme Ptuj, Terme Lendava, Zdravilišče Radenci) prihajajo na športne priprave. Na Bledu v glavni sezoni pričakujejo največ gostov iz Velike Britanije, Italije, Nemčije, Avstrije, Belgije, z Nizozemske in Madžarske ter iz Združenih držav Amerike in Azije.


Terme Olimia pravijo, da so za letošnjo poletje pripravili nov tobogan Black Cannon v Aqualuni, ki se postavlja ob bok King Cobri. Black Cannon je sestavljen iz 2 zaprtih cevi, skozi kateri vstopite v adrenalinsko avanturo, ki vam bo dala hitrost za skok v odprti del bazena iz katerega vas bo prek trampolina vrglo v rekreacijski bazen.
Terme Portorož prav tako glede na stanje rezervacij načrtujejo boljši poletni obisk kot lani, a bodo številke na koncu zelo podobne lanskim. Te so bile namreč pomeni pozitivne, saj je bila lanska druga polovica leta prav tako uspešna. Ni pa pričakovati odstopanj po državah.
Ta konec so svoje poletne načrte razkrili tudi v Termah Zreče kjer v poletnih mesecih gostijo pretežno družine in vrhunske športne ekipe. Obeti so dobri, a kot pravijo se je poletje šele dobro začelo.

Za nadaljnji uspeh je ključno uspešno poslovanje
V Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč so povedali: »Ključni izziv za slovenska naravna zdravilišča ostaja uspešno poslovanje, pri katerem si z rastjo kakovosti, ponovnim ciklom prepotrebnih vlaganj prizadevamo še za prijetnejše okolje za naše goste.«

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: