Na razpis za nov terminal na Brniku (Ljubljana Airport) so prispele tri ponudbe, zgrajen bo do pomladi 2020

Danes, 1.8.2017 je bilo odpiranje ponudb za nov terminal na ljubljanskem letališču (Aerodrom Ljubljana / Ljubljana Airport). Do 12.00 so na sedež družbe Fraport Slovenija prispele tri ponudbe za izdelavo projektne dokumentacije za razširitev potniškega terminala na Brniku.

Svojo ponudbo so oddali: Savaprojekt, d.d., Plan B, d.o.o. in Elea IC, d.o.o.. Fraport Slovenija bo sedaj preveril ponudbe in podal odločitev o javnem naročilu. Nato bo potrebno izbrati še tistega, ki bo zgradil 8.700 m2 velik terminal. Vrednost celotnega projeta v družbi ocenjujejo na 16 mio €, nov terminal pa naj bi odprli spomladi 2020.

Kaj prinaša nov terminal?
Nov terminal bo precej manjši od tistega, ki je bil načrtovan pred leti, a bo omogočal modularno gradnjo. Aerodrom Ljubljana bo po dograditvi sprejel 1.280 potnikov in bo odpravil ozka grla, predvsem na check-inu in varnostnem pregledu ter pri vstopu v non-schengen. Obstoječim osmim check-in okencem v starem terminalu bodo dodali še 14 novih in jih bo tako 22. Nov bo prostor za prevzem prtljage, pa tudi poslovni salon, a več o tem v tem članku (Letališče Ljubljana vendarle dobiva nov potniški terminal, velik bo 8.700 m2, zgrajen bo do pomladi 2020, vrednost pa 16 mio €).

Sorodni članki

2x komentirano

  1. […] dvoštevilčnega razpona. Sicer pa Ljubljana Airport čaka gradnja novega terminala za katerega so ravno končali razpis za izdelavo projektne dokumentacije za razširitev potniškega terminala na Br…. Sam projekt gradnje naj bi bil zaključen leta 2020, stal pa naj bi okoli 16 mio […]

  2. […] Do 1.8. 2017, ko je bilo odpiranje prispelih ponudb na javno naročilo, so se prijavila tri podjetja in sicer so bila to Savaprojekt d.d., Plan B d.o.o. ter Elea IC d.o.o. Ponudbi družb Savaprojekt in Elea IC sta presegali mejno vrednost 418.000€, ponudba najugodnejšega ponudnika Plana B, pa je bila opredeljena kot dopustna. […]

Komentiraj

Anti-Spam: