Spar Drive Citypark Ljubljana – spletna strgovina Spar Slovenija bi lahko zaživela že jeseni 2017 | UPORABNA STRAN

Spar Drive Citypark Ljubljana – spletna strgovina Spar Slovenija bi lahko zaživela že jeseni 2017

Spar Drive Citypark Ljubljana in spletna trgovina Spar Slovenija bi lahko zaživela že jeseni 2017. Če se bo to resnično zgodilo bomo na živilskem trgu v Sloveniji zopet imeli konkurenco, ki je od 30.6.2017, ko se je poslovil E.Leclerc Driva nimamo več.

To, da se na levi strani Cityparka nekaj dogaja je najverjetneje ugotovil vsak, ki je se je v zadnjem mesecu sprehodi ali peljal mimo. Napis na tleh razkriva, da bo nova pridobitev poimenovana Drive. Prav tako stojala s čitalniki in parkirna mesta izgledajo skoraj identično kot je bilo to pri Leclerc Drivu. Tako je več kot očitno, da bo na tej lokaciji prevzemno mesto. Če dodamo še dejstvo, da ima na levi strani istega vhoda Interspar dostavo je edini logični zaključek, da bo z novo pridobitev ponujalo podjetje Spar Slovenija.

Iz družbe za Uporabno stran na vprašanje o vzpostavitvi spletne trgovine in Spar Driva sporočili sledeče: »V podjetju SPAR Slovenija razmišljamo o spletni trgovini, ker je to vedno bolj pomemben prodajni kanal. V tem trenutku vam zato odgovorov na vaša vprašanja ne moremo dati.«

Spar Drive in Spar spletna trgovina v tujini?
Po podatkih, ki so na voljo ima rešitev Spar Drive uvedeno zgolj Spar v Franciji in sicer na sedmih lokacijah. Deluje tako, da uporabnik opravi nakup in blago prevzame v trgovini / na lokaciji, ki je podprta s Spar Drive storitvijo.

Spar v Avstriji ima nekoliko drugačno rešitev, uvedli so jo septembra lani na Dunaju. Kupec v spletni trgovini interspar.at izvede nakup, na voljo pa ima osebni prevzem v paketomatu, ta stane 1€, ali pa mu kupljeno dostavijo domov Cena dostave na dom je 4.90€, primeru nakupa nad 100€ je dostava brezplačna.

V Sloveniji bomo tako najverjetneje videli kombinacijo obeh rešitev. Dostava na dom je tista, ki jo spletna trgovina absolutno nujno potrebuje, Drive izvedba pa je lahko koristna dopolnitev, predvsem za tiste, ki se jim mudi. Jesen bo zanimiva.

 

Sorodni članki

2x komentirano

  1. […] ki jo Spar uporablja na trgih kjer je prisoten s spletno trgovino, tako bo tudi v Sloveniji. Članek, ki je bil predhodno spisan o Spar spletni trgovini je govoril o Spar Drive, ki je prav tako v uporabi npr. v Franciji, a so se pri Spar Slovenija odločili za SPAR Online. […]

  2. […] Spar Drive Citypark Ljubljana – spletna strgovina Spar Slovenija bi lahko zaživela že jeseni 201… (1) Spar Drive Citypark Ljubljana in spletna trgovina Spar Slovenija bi lahko zaživela že […]

Komentiraj

Anti-Spam: