Sony A1 OLED 4K HDR televizija zvok predvaja skozi zaslon, ker nima vidnih zvočnikov ima zato izjemno eleganten dizajn | UPORABNA STRAN

Sony A1 OLED 4K HDR televizija zvok predvaja skozi zaslon, ker nima vidnih zvočnikov ima zato izjemno eleganten dizajn

Sony je z letošnjim letom trgu ponudil serijo A1 OLED televizorjev, ti so od začetka poletja na voljo tudi v Sloveniji. Poleg X1 Extreme procesorja in OLED 4K HDR panela se linija A1 lahko pohvali s prav posebnim načinom predvajanja zvoka poimenovanim Acoustic Surface.

Tehnologija Acoustic Surface omogoča, da so zvočniki skriti za zaslon, zvok pa prihaja skozi zaslon na območju kjer se zvok pojavlja. S tem je Sony ustvaril kino zvočni učinek za dom. Ker pa Woofer potrebuje nekoliko specifične pogoje so ga umestili v ročko na zadnji strani.

Trenutno sta na voljo dve velikosti 55 inčna (KD-55A1) in 65 inčna (KD-65A1), kmalu naj bi se jima pridružila še nekoliko večja 77 inčna različica. Zaradi tega, ker je uporabljen OLED zaslon in ker so zvočniki skriti za panel je sam izgled televizije izjemno čist in zgolj z minimalnim robom ob strani. Pri zvoku je so podprti napredni standardi Dolby Digital, Dolby Digital Plus in Dolby Pulse, pri videu pa Dolby Vision. Operacijski sistem televizorja je Android 6.0 Marshmallow s 16 GB spomina.

Kaj pa cena?
Ker je Sony A1 OLED 4K HDR televizija trenutno postavljena v najvišji Sonyjev razred je temu primerna tudi cena. Priporočena maloprodajna cena za manjšo različico je 3.623,40€.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: