Adria Airways v avgustu 2017 z dvoštevilčno rastjo, a nekoliko manjšo kot julija letos | UPORABNA STRAN

Adria Airways v avgustu 2017 z dvoštevilčno rastjo, a nekoliko manjšo kot julija letos

Adria Airways je tudi v avgustu 2017 prepeljala več potnikov kot lanskega avgusta, rast je sicer nekoliko manjša kot v juliju letos, ohranjajo pa julijsko letno rast.

 

 

Adria je v prvih osmih mesecih leta 2017 prepeljala 811.464 potnikov, kar je 11% več kot v enakem obdobju lani, ko so prepeljali 730.491 potnikov. Če primerjamo zgolj avgustovska meseca, pa je rast števila potnikov pri Adrii Airways 11.43%, saj so prejšnji mesec prepeljali 138.559 potnikov.

Če bo Adria tudi z zimsko sezono 2017/18, ki se začne konec oktobra, nadaljevala s takšno rastjo, bi konec leta lahko pričakovali dvomestno rast števila potnikov. Z zimsko sezono sicer odpirajo novo letalsko povezavo s Kijevom, na kar 11-ih linijah iz Ljubljane pa viša število letov. To so spodbudne novice, saj je Adria z zimo sicer zadnja leta imela kar precej težav. Letos so kot kaže zastavili nekoliko drugače, ali bodo uspeli pridobiti dovolj potnikov, ki bodo leteli z njimi pa bomo videli konec leta, ko bodo znani podatki o zasedenosti potniške kabine.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: