Slovenski pametni voki-toki Gotoky se je danes podal na Kickstarter in v nekaj urah prišel do polovice želenih sredstev

Gotoky, pametni voki-toki (Walkie Talkie) je danes začel svojo pot na Kickstarterju. Majhna napravica, ki omogoča glasovno in tekstovno komunikacijo tudi takrat, ko druga omrežja niso na voljo. Gotoky si je zadal zbrati 20.000€ in v nekaj urah so prišli čez polovico.

Ključna težava, ki jo odpravlja Gotoky je nezmožnost komuniciranja na področjih kjer mobilnega ali kakšnega drugega omrežja ni. Delovanje na 868 MHz in 915 MHz omogoča radij delovanja do 15 km (0.8 km v mestu, 4km v gorah). Gotoky D1, kot je ime napravi, se z Bluettothom poveže z mobilnim telefonom na katerem je nameščena mobilna aplikacija, ki omogoča cel kup različnih možnosti komunikacije. Od 1 na 1 do komuniciranja v skupini, pa vse do javljanja lokacije v primeru nesreče.

Za hitre posebej nizka cena
Za super hitre so pripravili prav posebno ceno in sicer 107€ za par Gotokyjev, a to ponudbo je že izkoristilo 50 najhitrejših. Za tiste malo počasneje je sedaj par Gotokyjev na voljo za 117€. Pripravili pa so tudi pakete s štirimi (254€), osmimi (495€) in dvajsetimi (1.163€) Gotokyji.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: