Prvi klasični bankomat, ki omogoča tudi nakup Bitcoinov je postavila Hranilnica LON v Kranju | UPORABNA STRAN

Prvi klasični bankomat, ki omogoča tudi nakup Bitcoinov je postavila Hranilnica LON v Kranju

Klasični bankomat, ki omogoča dvigovanje, zadnje čase pa tudi polog, plačevanje računov do sedaj še ni omogočal možnosti nakupa kriptovalut. Hranilnica LON se je kot prva odločila na svojih bankomatih ponuditi možnost nakupa valute Bitcoin.

Hranilnica LON je danes v Kranju v svoji poslovalnici v sodelovanju s podjetji Keas d.o.o. (ponudnik bankomatov) in BitIns Ltd.(ponudnik rešitve) predstavilo možnost nakupa Bitcoinov na klasičnem bankomatu. To pomeni, da je Bitcoine možno kupiti z debetno kartico in gotovino. Strošek transakcije je 4% glede na trenutni tečaj.

Kot je pojasnil Jaka Vadnjal, predsednik uprave LON-a ocenjujejo, da bo največ zanimanja za transakcije izvedene neposredno z debetno kartico, saj nakup Bitcoinov z gotovino že ponujajo druge podobne rešitve. Nadgradnja njihovih 15-ih bankomatov z možnostjo nakupa Bitcoinov z debetnimi karticami je stvar programske nadgradnje, ki je bodo v kratkem deležni vsi njihovi bankomati. Gotovinski nakup pa trenutno omogočajo le nekateri. Pomembno je še to, da je nakup Bitcoinov na voljo uporabnikom debetnih kartic vseh bank in ne zgolj LON-a.

Nakup Bitcoinov se izvede z nekaj kliki, provizija je kot rečeno 4%, za unovčenje Bitcoin kupona pa se izvede na spletni strani bitins.net. Višina nakupa je omejena na od 20 do 200€.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: