Stenska poslikava na Pediatrični kliniki v Ljubljani s pomočjo aplikacije otrokom pričara obogateno resničnost, da za trenutek pozabijo na skrbi | UPORABNA STRAN

Stenska poslikava na Pediatrični kliniki v Ljubljani s pomočjo aplikacije otrokom pričara obogateno resničnost, da za trenutek pozabijo na skrbi

Pediatrična klinika v Ljubljani je v sklopu projekta Umetnost z višjim ciljem (»Art with a Bigger Purpose«) neprofitne organizacije Nordic Art Initiative dobila izjemno zanimivo stensko poslikavo. Gre namreč za prvo stensko poslikavo v Sloveniji z obogateno resničnostjo.

Stenska poslikava, ki s telefonom oživi
Projekt, ki stremi k ustvarjanju spodbudnega in prijetnega okolja za najmlajše bolnike je tako pripravil stensko poslikavo Letni časi, ki na inovativen način povezuje analogni in digitalni svet. Ustvarila pa sta jo Fat Heat in Bea Pantya.

A1 Slovenija je svoje sodelovanje v projektu povezal z Lahkonočnicami, medgeneracijskim projektom zvočnih pravljic. Ob tej priložnosti so avtorji Lahkonočnic napisali štiri nove pravljice, navdih zanje pa črpali prav v motivih poslikave Letni časi. Pravljice bodo tako otrokom bogatile domišljijo, hkrati pa jim krajšale čas, preživet v bolnišnici.

Da bi poslikave oživele je potrebno slediti nekaj preprostim korakom
1. Prenesite brezplačno aplikacijo LARA (Google Play in App Store)
2. Kamero telefona usmerite na stensko poslikavo.
3. Potopite se v domišljijski svet letnih časov.
4. Obiščite lahkonocnice.si in poslušajte pravljice, ki jih je navdihnila stenska poslikava Letni časi.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: