TV serija The Lord of the Rings (Gospodar prstanov) naj bi bila v pripravi, za odkup pravic se poteguje Amazon Studios | UPORABNA STRAN

TV serija The Lord of the Rings (Gospodar prstanov) naj bi bila v pripravi, za odkup pravic se poteguje Amazon Studios

TV serija The Lord of the Rings (Gospodar prstanov) naj bi bila še ena filmska adaptacija, seveda, če je moč verjeti govoricam, ki so se razširile zadnje dni. Warner Bros. Television naj bi bil v začetnih pogovorih s potencialnim kupcem TV serije, ki sloni na seriji knjižnih uspešnic J.R.R. Tolkiena.

Viri, ki so plasirali novico, so hkrati dodali, da je posel še daleč od zaključenega. Trenutno naj bi pogovori potekali predvsem o avtorskih pravicah s Tolkien Estate. Warner Bros. in Tolkien Estate sta pred nekaj meseci ravno zaključila 5 let dolgo pravno bitko glede pravic in se pogodila za 80 mio $. Za odkup serije naj bi se potegoval Amazon Studios.

Da se za odkup pravic bori Amazon Studios, je majčkeno nenavadno, a zadnje čase se Amazon odloča za precej žanrsko usmeritev. Amazon Studios in Warner Bros. Television dogovorov logično ne komentirata. Je pa serija The Lord of the Rings (Gospodar prstanov) še precej daleč, saj projekt še nima niti pisca scenarija. Kdaj, če sploh kdaj, bi serija lahko ugledala luč sveta, je tako še prezgodaj govoriti.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: