Twitter je sedaj vsem uporabnikom število znakov v tvitu iz 140 dvignil na 280 | UPORABNA STRAN

Twitter je sedaj vsem uporabnikom število znakov v tvitu iz 140 dvignil na 280

Twitter je včeraj, 7.11.2017 pozno zvečer naznanil (in tudi omogočil), da bo po septembrski testni uvedbi 280 znakov dolgega tvita pri nekaterih uporabnikih, to možnost ponudil vsem uporabnikom. Veliko uporabnikov se je namreč pritoževalo, da je 140 znakov premalo.

 

 

140 je bil eden od čarov Twitterja vse od leta 2006, ko so platformo zagnali. Včasih je bila prava umetnost sestaviti oz. bolje rečeno skrajšati tvit na 140 znakov. Tega sedaj ne bo več, saj je Twittter število podvojil, a to ne velja za japonščino, korejščino ter kitajščino, saj tam težav s premalo znaki niso zaznali. S podvojitvijo znakov v tvitu je prišlo tudi novo označevanje omejitve, ki ni več numerično, ampak število porabljenih/prostih znakov označujejo s krogom, ki se mu polni krožnica.

Eden od čarov Twitterja je tudi nezmožnost popravljanja tvita, edina možnost je brisanje in objava novega. Tudi na tem področju je kar nekaj teženj, da bi se to omogočilo, a tukaj bo Twitter moral postopati bolj previdno in uvesti nek algoritem, npr. da lahko popraviš le omejeno število znakov, ali pa, da lahko popravljaš le v določenem časovnem obdobju.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: