Nova balkanska kuhinja z Bozhano je nova oddaja na 24Kitchen, na sporedu je vsak petek ob 13.00 | UPORABNA STRAN

Nova balkanska kuhinja z Bozhano je nova oddaja na 24Kitchen, na sporedu je vsak petek ob 13.00

Nova balkanska kuhinja z Bozhano je nova oddaja na 24Kitchen z Bozhano Katsarovo, zmagovalko 3. sezone Masterchef Bolgarija. Oddaja je na sporedu ob petkih ob 13.00, obsegala pa bo 20 epizod.

Da bi kulinarična razvajanja lahko tudi preizkusili in se pobližje seznanili z novo vizijo balkanske kuhinje televizije 24Kitchen, so pripravili posebni dogodek v Sloveniji, Bolgariji in Srbiji. Poimenovali so ga #BalCanDoit. Bojan Bochvarov iz Bolgarije in Vladimir Cvetković iz Srbije ter naš Primož Dolničar iz oddaje »Iz vrta na mizo«, je pripravil svoj meni z ozirom do tradicije lokalnega. Slovenska miza je bil v znamenju jesenskega praznika Martinovo. Primož pa je pripravil suhe slive polnjene z gorgonzolo, zavite v panceto in popečene na olivnem olju, bučno juho s pečeno rdečo peso in pehtranom, račja prsa barbarie v temnem pivu s štrukljem polnjenim z na maslu sotiranim korenjem ter kakijevo zloženko v kozarcu z drobljencem, skuto in orehi.

Kdo je Bozhana Katsarova?
Bozhana je stara 28 let, zadnjih 9 let živi na Nizozemskem, obožuje skandinavsko kulinariko ter francoske sladice. Je popotnica, pustolovka in ker rada eksperimentira, je hrana njen način umetniškega izražanja. S svojim delom želi kulinarično kulturo dvigniti na višjo raven.

Nova balkanska kuhinja z Bozhano
Znane in pogosto uporabljene izdelke bo Bozhana v kombinaciji z neobičajnimi dodatki pripravila drugače, a okusno. V 20ih epizodah bodo predstavljeni tudi številni nasveti za kombiniranje hrane in pijače ter triki o pripravi in shranjevanju hrane doma. Vsaka epizoda bo imel posebno temo, nekatere od njih bodo osredotočene tudi na točno določeno vrsto hrane, predstavljene v nenavadnih kombinacijah. Druge se bodo vrtele okoli priprave hrane na praznike.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: