Spletni trgovec leta 2017 v kategoriji Champion je gizzmo.si v kategoriji Challenger pa mrpet.si

Spletni trgovec leta 2017 oz. najboljša spletna trgovina v letu 2017 v kategoriji Champion je gizzmo.si, v kategoriji Challenger pa mrpet.si. Spletni trgovec leta je največje regijsko ecommerce tekmovanje, ki poteka enkrat letno v Sloveniji in na Hrvaškem.

Letos so v Sloveniji na tekmovanju Spletni trgovec leta 2017 so sodelovale 103 spletne trgovine, k izboru zmagovalcev v 21 tekmovalnih kategorijah pa je prispevalo 35.316 spletnih kupcev. Eden ključnih ciljev tekmovanje je spodbujanje zaupanja potrošnikov v spletno nakupovanje, saj v Sloveniji spletno nakupovanje še vedno uporablja le majhen delež.

Gizzmo.si

Kako je potekalo ocenjevanje?
Vse trgovine, ki so izpolnile pogoj za tekmovanje, t.j. zbranih vsaj 50 ocen kupcev, so bile ocenjene z vidika 2 ključnih področij. 300 točk je bilo možno zbrati z oceno tehnične skladnosti spletne trgovine, ki se preverja glede na evropske smernice varnega spletnega nakupovanja. 400 točk je bilo možno zbrati z oceno zadovoljstva uporabnikov, ki je sestavljena iz zadovoljstva kupcev in uporabniške izkušnje. Tekmovalci z največ zbranimi točkami so bili uvrščeni med finaliste.

MrPet.si

3 finaliste iz vsake tekmovalne kategorije je nato ocenila tudi 20-članska strokovna komisija, ki je ocenjevala ključna področja spletne trgovine ter vsem finalistom dodelila dodatne točke. Max 300 točk je bilo možno pridobiti z vidika najboljših ecommerce smernic in praks. Te točke pa so nato prišteli preostalim in dobili zmagovalca.

Glavno nagrado za večje spletne trgovce, Web Champion Award, je prejela spletna trgovina z najvišjo skupno oceno in prihodki nad 1 milijon € v zadnjem letu, to je bila trgovina gizzmo.si. Glavno nagrado za manjše spletne trgovce, Web Challenger Award, je prejela spletna trgovina z najvišjo skupno oceno in prihodki pod 1 milijon € v zadnjem letu, to pa je bila mrpet.si.

Zmagovalci po številu glasov potrošnikov
1st People’s Choice Award: polna-kahlica.si
2nd People’s Choice Award: natis-shop.com
3rd People’s Choice Award: perunika.org

Zmagovalci po posameznih kategorijah
Category Award, Automoto: silux.si
Category Award, Clothing & Accessories: bibloo.si
Category Award, Erotic products: svetuzitka.com
Category Award, Food & Beverage: vitalabo.si
Category Award, Footwear: alpinashop.si
Category Award, Health & Beauty: spleticna.si
Category Award, Home & Garden: emundia.si
Category Award, IT, Consumer Electronics & Music: anni.si
Category Award, Kids & Family: funky.si
Category Award, Pets: mrpet.si
Category Award, School & Office: printink.si
Category Award, Services & Group purchases: 1nadan.si
Category Award, Sports & Hobbies: rossisport.si
Category Award, Telco & Mobile: gizzmo.si
Category Award, Web Shopping Mall: bigbang.si

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: