London polnilnice za elektrine avtomobile vgrajuje tudi v kandelabre (ulične svetilke) | UPORABNA STRAN

London polnilnice za elektrine avtomobile vgrajuje tudi v kandelabre (ulične svetilke)

Mestna središča imajo kar nekaj težav z zagotavljanjem polnilnih mest za električne avtomobile. V Londonu so se problematike lotili tako, da električne polnilnice vgrajujejo kar v kandelabre (ulične svetilke), teh pa je po mestu precej.

Kensington and Chelsea London Borough Council je podelil koncesijo podjetju OVO in tehnološkemu podjetju iz Belina, da v ulične svetilke vgradi sistem za polnjenje električnih vozil. Cllr Gerard Hargreaves, vodja transportnega oddelka v Kensington and Chelsea Council je povedal: »There is growing demand for charging facilities and a growing number of electric vehicles in Kensington and Chelsea. Most residents do not have access to off-street parking to charge an electric vehicle. Retro-fitting street lamps with charging technology allows drivers to conveniently charge their vehicles closer to home, while helping to tackle air pollution in London. Lamp post charging is also more cost-effective and much less obtrusive as the charging points require no additional street furniture.«

Dogovor predvideva, da bodo do konca januarja 2017 postavili 50 SimpleSockets polnilnih sistemov, ki omogočajo polnjenje s 4.6 kW. Cena uporabe pa je 15p na kWh, a je treba temu prišteti še 7.99£ mesečne naročnine ter nakup električnega kabla za 199£. Na voljo je tudi možnost brez naročnine, a v tem primeru je cena kabla višja za 100£, cena elektrike pa 19p na kWh. V obeh primerih pa zaračunajo še 1£ za vsako polnjenje (polnilno sejo) ter 1£ za vsako uro po 24-urah.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: