Vodenje Discovery Communications v EMEA regiji (vanjo sodi tudi Slovenija) je prevzela Kasia Kieli | UPORABNA STRAN

Vodenje Discovery Communications v EMEA regiji (vanjo sodi tudi Slovenija) je prevzela Kasia Kieli

Discovery Communications Inc., medijska hiša, ki pod sabo združuje televizijske programe kot so Discovery Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, Science, TLC in od leta 2014 tudi Eurosport, je v regiji EMEA dobila novo vodstvo.

 

 

Predsednica in generalna direktorica Discovery Communications v EMEA regiji (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) je postala Kasia Kieli. Kielijeva se je Discoveryju pridružila leta 2000 in pred napredovanjem vodila poslovanje na 112-ih trgih v državah CEEMEA. Sedaj pa je Kasia Kieli z vidika prihodkov prevzela upravljanje najbolj intenzivne Discovery regije, kjer je zadolžena za pospeševanje Discoveryjevega operativnega modela. Pod njenim vodstvom se bo izvedla združitev poslovnih enot, ki so bile prej razdeljene na Združeno kraljestvo, Severno Evropo, Južno Evropo in države Srednje, Vzhodne Evrope in Bližnjega vzhoda, kar bo vodilnim ekipam po eni strani omogočilo optimizacijo svojih temeljnih poslovnih ciljev.

Discovery Communications je trenutno v fazi prestrukturiranja svojih poslovnih enot na področju držav Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike (EMEA). Kot so zapisali se nameravajo na vseh zaslonih in z vsemi storitvami utrditi v vlogi vodilnega globalnega medijskega ponudnika zabavno-resničnostnega televizijskega žanra. V regiji EMEA je Discovery kot lastnik Eurosporta odkupil pravice za številne športne prenose, vključno s tistimi za pokrivanje olimpijskih iger v obdobju 2018-2024. Na trg je lansiral nove digitalne produkte, kot so Dplay, ki omogoča dostop do najbolj priljubljenih zabavnih in športnih programov v Italiji, Norveški, Švedski in Danski, v sodelovanju z medijsko družbo ProSiebenSat1 pa je vzpostavil skupno storitev za video streaming obeh mrež. Discovery je razvijal tudi lastne produkte, mednje sodi npr. Eurosport Player, ki omogoča predvajanje Eurosportovih video vsebin.

Kasia Kieli je že predstavila svojo vodstveno ekipo za novo enoto Discovery EMEA
V novi strukturi bosta imela Marinella Soldi in James Gibbons več pristojnosti. Marinella Soldi bo prevzela vlogo strateškega vodje za področje EMEA in generalne direktorice za Južno Evropo, njena nadrejena bo Kasia Kieli. Soldijeva bo še naprej upravljala s free-to-air programi, plačljivo TV in digitalnimi storitvami Discoveryja skupaj z lokalnimi člani uprave v Italiji, Španiji, Franciji in na Portugalskem. Poleg tega bo Soldijeva odprla in vodila povsem nov oddelek za odzive potrošnikov in razvoj produktov ter skrbela za organizacijo vsebin za EMEA in Discovery Networks International. James Gibbons je nov generalni direktor družbe za Združeno kraljestvo/Irsko, Avstralijo in Novo Zelandijo ter vodja poslovnega razvoja za področje EMEA. V svoji novi vlogi bo odgovoren za trg Združenega kraljestva, ki je eno Discoveryjevih pomembnejših baz in upravlja s 14 medijskimi blagovnimi znamkami, ki vsak mesec dosežejo 26 milijonov ljudi. V njegovi pristojnosti bosta zaradi primerljivih običajev, kulture, demografije in jezika tudi Avstralija in Nova Zelandija. Gibbons bo poleg tega odgovoren tudi za razvoj obstoječih in novih poslovnih razmerij in za razvoj poslovnih priložnosti na področju EMEA.

Victoria Davies, ki je do sedaj vodila operacije v Centralni in Vzhodni Evropi vključno s sedeži v Bukarešti, Sofiji, Budimpešti, Beogradu in Pragi, bo v sklopu reorganizacije družbe prevzela tudi vodenje operacij Discoveryja v Turčiji, Severovzhodni Evropi ter na Mediteranu. Slovenija tako ohranja vodjo, ki neposredno skrbi za državo, hkrati pa postaja del močnejše skupine tržišč.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: