Film Velika igra (Molly’s Game) v kino prihaja 4.1.2018 – po resnični zgodbi Molly Bloom, vodji nelegalne igralnice pokra | UPORABNA STRAN

Film Velika igra (Molly’s Game) v kino prihaja 4.1.2018 – po resnični zgodbi Molly Bloom, vodji nelegalne igralnice pokra

Velika igra (Molly’s Game) je kriminalna drama režiserja Aarona Sorkina (njegov režiserski prvenec), ki sloni na knjigi spominov z naslovom Molly’s Game: The True Story of the 26-Year-Old Woman Behind the Most Exclusive, High-Stakes Underground Poker Game in the World avtorice Molly Bloom.

Sorkin najprej filma ni želel prevzeti
Film Molly’s Game je torej nastal po resničnih zgodbah Molly Bloom, ki jih je opisala v knjigi, ki je izšla leta 2014, a zgodba o prihodu na filmska platna se je začela še še preden je Bloomova dojela, da je njene vladavine v sklopu nezakonite igralnice pokra konec. Ko je še vodila igre v manhattanskem hotelu Plaza, je na neki zabavi spoznala izvršnega producenta Leopolda Gouta, ki je takrat ravno pisal svoj prvi roman. Mollyjina zgodba je vzbudila njegovo zanimanje, zato jo je predstavil založniku in podpisala je pogodbo za knjigo, a takoj za tem je bila aretirana. Po procesu je Gout projekt predlagal Sorkinu, ki pa na začetku ni bil prepričan, da je zgodbo pametno ovekovečiti na velikih platnih. Na prvem sestanku je tako povedl: »Nekatere od ljudi, o katerih pišeš, poznam, z nekaterimi sem sodeloval. Z drugimi bi si želel. Nekateri so moji prijatelji. Pod nobenim pogojem ne nameravam napisati filma, ki bi jih opravljal.« 15 minut kasneje, ko mu je Molly podrobneje razložila svojo zgodbo pa je stališče spremenil. »Petnajst minut pozneje sem si grozno želel napisati ta film, saj sem odkril, da je plačala visoko ceno za stališče, za kakršnega jaz ne plačam prav nič,« je povedal.

2 nominaciji za Zlati globus (2018)
140 minut dolg film v katerem Molly Bloom uprizori Jessica Chastain, v njem pa nastopajo še Idris Elba, Kevin Costner, Michael Cera, Jeremy Strong, Chris O’Dowd in Bill Camp je prejel dve nominaciji za Zlati globus 2018 in sicer za najboljšo žensko igrano vlogo ter najboljši scenarij. Film s proračunom 30 mio $ v slovenske kinematografe prihaja 4.1.2018.

Zgodba
Molly Bloom, mlada in karizmatična smučarka, ki si je obetala olimpijsko kariero, se je zaradi hude poškodbe morala odpovedati olimpijski karieri. Začasno opusti študij prava in se posveti poletni zaposlitvi, pri kateri sta potrebna podobna disciplina in delovna vnema kot pri smučanju. Voditi je namreč začela igre pokra, v katerih vložki dosegajo zelo visoke vsote. Globoki žepi hollywoodske smetane, športnih zvezdnikov in poslovnih mogotcev ji omogočijo desetletje bleščečega uspeha, toda Molly pritegne pozornost napačnih ljudi, ko se pri svoji mizi nehote zaplete z rusko mafijo. Njen zmagoslavni pohod se konča, ko jo sredi noči aretira sedemnajst agentov FBI. Obtožijo jo precejšnjega števila kaznivih dejanj in njen edini prijatelj je njen odvetnik (igra ga Idris Elba), ki odkrije, da se pod podobo Molly Bloom skriva precej več kot tisto, kar razkrivajo zgodbe v tabloidih.

Napovednik / Trailer filma Velika igra (Molly’s Game)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: