Skrivnost Teslove smrti (Tesla’s Death Ray: A Murder Declassified) na Discovery Channel Slovenija prihaja 27.1.2018 ob 21.00 | UPORABNA STRAN

Skrivnost Teslove smrti (Tesla’s Death Ray: A Murder Declassified) na Discovery Channel Slovenija prihaja 27.1.2018 ob 21.00

Skrivnost Teslove smrti (Tesla’s Death Ray: A Murder Declassified) je nova serija v središču katere je Nikola Tesla. Serija išče odgovore na vprašanja o smrti in skrivnostnem izginotju raziskav in dokumentov Tesle. Premiera bo 27.1.2018 ob 21.00 na Discovery Channel Slovenija.

 

 

Serija Skrivnost Teslove smrti obsega 5 epizod, ki bodo predvajane ob sobotah ob 21.00. Osredotočale se bodo na pet Teslovih najbolj znamenitih izumov, ki so spremenili svet. Teslova revolucionarna dognanja o električnem toku in brezžični komunikaciji so utrla pot električnim avtomobilom, pametnim telefonom in številnim drugim naprednim tehnologijam današnjega časa. V seriji se bodo podrobneje posvetili tudi nekaterim Teslovim stvaritvam za katere je javnost izvedela šele pred kratkim.

Je Nikola Tesla idejni oče prvega orožja za množično uničevanje? Je bil zaradi tega umorjen? Radio, mobilni telefoni, izmenični električni tok so vsi dejavniki velikih sprememb v načinu in kakovosti naših življenj in vse lahko zvedemo na en skupni imenovalec: Nikolo Teslo.

Nikola Tesla je mož, ki je izumil 20. stoletje, je bil najslavnejši in morda tudi najnevarnejši um svojega časa. Leta 1943 so ga našli mrtvega v hotelski sobi. Sef je bil odprt, iz njega je izginila vsa Teslova dokumentacija. Leta 2016 pa je FBI javnosti razkrila 250 dokumentov, ki ponujajo svež vpogled v Teslovo življenje in zadnje obdobje znanstvenega delovanja. Dokumenti vsebujejo nove informacije o orožju, imenovanem »žarek smrti«, za katerega so se zanimale vse svetovne velesile, vključno z ZDA, Sovjetsko zvezo in sile osi.

V seriji bo skupina vrhunskih inženirjev skušala izdelati in sprožiti Teslovo najsmrtonosnejše orožje. Žarek smrti.
Vojaški preiskovalec Jack Murphy in zgodovinar Cameron Price se odpravita po svetu in iščeta manjkajoče delčke mozaika o Tesli in njegovem arhivu, ki je skrivnostno izginil iz sefa. Pot ju vodi od znanstvenikovega zadnjega ameriškega laboratorija v Shorehamu na Long Islandu (New York) in do tistega v Koloradu, ne obideta pa niti Srbije, kamor segajo Teslove korenine. Povsod iščeta sledi za izginulimi dokumenti, ki bi razjasnili v skrivnost oviti »žarek smrti«. Murphy in Prince najdeta številne pronicljive sogovornike, med drugim tudi Teslovega najožjega še živečega sorodnika. V Srbiji naletita na dokumente, ki bodo spremenili, kar mislimo, da vemo o Tesli in njegovem orožju. Medtem ko se ekipa prebija skozi obsežen Teslov arhiv, ki je bil doslej javnosti neznan, odkrije skice in izračune za izdelavo »žarka smrti«.

Nova spoznanja nemudoma zaupajo Aronu Koschu in nadaljujejo z delom. Koscho okoli sebe zbere strokovnjake, s katerimi izdelajo prototip Teslovega »žarka smrti« in preizkusijo njegovo delovanje.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: