Samsung Galaxy S9 na novih upodobitvah potrjuje stereo zvočnika, variabilno zaslonko ter že znan dizajn | UPORABNA STRAN

Samsung Galaxy S9 na novih upodobitvah potrjuje stereo zvočnika, variabilno zaslonko ter že znan dizajn

Samsung Galaxy S9 in S9+ nista več daleč od predstavitve, saj bo ta zgodila 25.2.2018. Tako je iz dneva v dan več informacij o prihajajočih Samsungovih paradnih konjih. Da bo fotoaparat tisto, na kar bo Samsung stavil pri devetki, je najavil že sam, a bo še nekaj drugih zanimivih nadgradenj.

Z vidika dizajna bosta v primerjavi s serijo S8 spremembi dve, na sprednji strani bo obroba okoli zaslona malenkost manjša, zadaj pa bo čitalec prstnih odtisov postavljen pod fotoaparat. Kot rečeno bo eno največjih nadgradenj doživel prav fotoaparat. pri S9 bo enojni, pri S9+ pa dvojni, a pri obeh bo z variabilno zaslonko f/1.5 in f/2.4. Na tak način bo izboljšano delovanje tako v bolj temnejših in bolj svetlejših pogojih. Fotoaparat na obeh modelih bo omogočal slow-mo snemanje (snemanje počasnega videa) z do 960fps. Žal pa ločljivost tovrstnega snemanja še ni znana.

Marsikdo se bo razveselil stereo zvočnika, ki ga Samsung prvič predstavlja v svoji paradni liniji. Za zvočnika bo poskrbel AKG, en bo nameščen v slušalki, drug pa na dnu telefona. Dodanih pa bo tudi nekaj novih funkcionalnosti med katerimi bodo AR emoji, prevod v živo s pomočjo Bixby Vision in izboljšava vmesnika fotoaparata.

Kaj pa druge podrobnosti?
Samsung Galaxy S9 in Galaxy S9+ bosta imela 5.8 inčni oz. 6.2 inčni zaslon z ločljivostjo 2960 x 1440 in razmerjem stanic 18.5:9. Na trgih izven ZDA bosta telefona opremljena s procesorjem Exynos 9810, baterija pa 3.000 mAh oz. 3.500 mAh v S9+. Osnovni model telefona Galaxy S9 bo imel 64GB spomina in 4GB RAM-a, Galaxy S9+ pa 6GB RAM-a. Obe različici bosta na voljo tudi v kombinaciji z dual-SIM.

Nova, lila vijolična barva
Samsung Galaxy S9 in Galaxy S9+ prinašata tudi novo barvo, to je lila vijolična, v Evropi pa naj bi imeli še črno in koralno modro. Na nekaterih trgih naj bi bila na voljo že titan srebrna.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: