T-2 začenja z gradnjo optičnega (FTTH) omrežja na območju Tržiča, prvi uporabniki bodo priklopljeni konec leta 2018 | UPORABNA STRAN

T-2 začenja z gradnjo optičnega (FTTH) omrežja na območju Tržiča, prvi uporabniki bodo priklopljeni konec leta 2018

T-2 je na območju Tržiča pričel z izgradnjo lastnega optičnega (FTTH) omrežja. Kot so napovedali v družbi pričakujejo, da bodo prve uporabnike lahko na novozgrajeno omrežje priklopili konec leta 2018.

 

 

Kje bodo gradili?
V prvi fazi bo gradnja potekala na Cankarjevi cesti, Kosarski ulici, Cerkveni ulici, Šolski ulici in Partizanski ulici. V nadaljevanju pa se bodo dela razširila še na ostala območja Tržiča, vključno z Balosom, Paradižem, Kovaško ulico, Blejsko cesto, Koroško cesto, Trgom svobode, Ravnami in Podljubeljem.

Tudi sam priklop novi uporabnikov bo potekal fazno glede na potek gradnje optičnega omrežja. Ko bo omrežje dokončano, bo na območju Tržiča okoli 1.500 prebivalcev imelo na voljo optični priklop (FTTH).

Po zadnjih podatkih AKOS-a (Q4 2017) smo v Sloveniji imeli 23.9% penetracijo FTTH omrežja, to je bilo za 1.1% točke več kot v četrtletju prej in 3.4% točke več kot v Q4 2016. S 42.2% je T-2 še vedno operater z največ uporabniki na optičnem omrežju, s 37.8% mu sledi Telekom SLovenije.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] T-2 začenja z gradnjo optičnega (FTTH) omrežja na območju Tržiča, prvi uporabniki bodo priklop… (0) T-2 je na območju Tržiča pričel z izgradnjo lastnega optičnega (FTTH) omrežja. Kot so […]

Komentiraj

Anti-Spam: