Nov portal eDavki bo zaživel 8.7.2018, že sedaj pa si lahko ogledate beta različico prenovljenega portala eDavki | UPORABNA STRAN

Nov portal eDavki bo zaživel 8.7.2018, že sedaj pa si lahko ogledate beta različico prenovljenega portala eDavki

Nov portal eDavki bo zaživel 8.7.2018, so pred dnevi sporočili iz Finančne uprave Republike Slovenije, sedaj pa je beta različica prenovljenega portala že na voljo. Tako da si že lahko ogledate novo podobo portala.

Portal bo razdeljen na tri glavne sklope in sicer: Prebivalstvo, Fizične osebe z dejavnostjo in Pravne osebe. S klikom na posamezni sklop se odprejo posamezne podstrani s tematikami prilagojenimi posameznemu tipu davčnega zavezanca.

Pri določenih tematikah so na voljo tudi obrazci. Praviloma je na voljo elektronska oddaja obrazca, hkrati pa je poleg tudi možnost prenosa navodil ter klasičnega dokumenta, ki ga je potrebno izpolniti in oddati ročno. Del portala, ki je dostopen zgolj registriranim uporabnikom še ni dostopen.

Hkrati pa je potrebno opozoriti, da portal BETA eDavki aktiven testno, kar pomeni, da določene funkcije ne bodo delovale ali ne delujejo pravilo. Prav tako oddanih dokumentov FURS do uradnega zagona novega portala ne bo obdeloval.

Star portal eDavki bo nedostopen
Zaradi prenove pa bo star (obstoječ) portal eDavki od petka, 6. 7. 2018, od 15.00, do predvidoma nedelje, 8. 7. 2018, nedostopen. Star portal bodo po lansiranju novega pri FURS-u ohranili še tri mesece. Po obdobju hkratnega delovanja obeh različic portala eDavki bodo starega ukinili in bo ostal zgolj nov.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: