Slovenskega IT distributerja DISS bo prevzel ALSO Holding AG, prevzeli pa bodo tudi Marmis in VAD | UPORABNA STRAN

Slovenskega IT distributerja DISS bo prevzel ALSO Holding AG, prevzeli pa bodo tudi Marmis in VAD

DISS, ki je bil ustanovljen leta 1998 in je med drugim distributer za blagovne znamke HP, HPE, Lenovo, Samsung, Asus in ZYXEL bo kmalu tudi uradno dobil novega lastnika. To bo holding ALSO Holding AG s sedežem v Emmenu v Švici.

Družba DISS je v letu 2017 zaposlovala 70 ljudi in ustvarila prihodke višini 81 mio €. Lastni ALSO Holding pa je po Ingram Micro in Tech Data tretji največji ICT distributer v Evropi. Leta 2016 je imel holding 3.700 zaposlenih in 8 milijard € prihodkov. Po podatkih AJPES-a so trenutni lastniki DISS-a: SRC sistemske integracije d.o.o., MARAND Inženiring d.o.o., VIESTE razvojna družba d.o.o., PCX INVEST, svetovalni inženiring, d.o.o. in PAKTOR d.o.o., svetovanje in marketing.

Poleg prevzema DISS-a bo ALSO prevzel tudi podružnici podjetja DISS: VAD, d.o.o., specializiranega distributerja informacijskih tehnologij in programske opreme podjetja DELL EMC, in Marmis, d.o.o., distributerja IBM-ove programske opreme za nadzor poslovne varnosti in poslovnih procesov v srednje velikih in velikih organizacijah. Kakšna je višina kupnine bo ostala poslovna skrivnost, je pa zaključek prevzema moč pričakovati v naslednjih mesecih, saj je sedaj potrebno pridobiti še odobritev prevzema.

Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor podjetja ALSO Holding AG je ob najavi prevzema povedal: »Prevzem podjetja DISS odraža našo politiko naložb, katere cilj je, da v vseh državah, kjer poslujemo, pridobimo ali ohranimo prvo ali drugo mesto na trgu. Pomemben gonilnik potencialne rasti bo tudi ponudba informacijskih storitev, ki jih nudi skupina ALSO Consumptional Business. S tem korakom ALSO širi in krepi svojo prisotnost v regiji. Veselimo se tesnega sodelovanje s celotno ekipo podjetja DISS.«

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: