Pogled v Xiaomi Mi 8 Explorer Edition razkriva, da so čipi, ki se jih vidi skozi ohišje, sicer pravi, a namenjeni zgolj dizajnu | UPORABNA STRAN

Pogled v Xiaomi Mi 8 Explorer Edition razkriva, da so čipi, ki se jih vidi skozi ohišje, sicer pravi, a namenjeni zgolj dizajnu

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition je premium različica Xiaomi Mi 8 mobilnega telefona, ki ga je kitajski proizvajalec predstavil konec maja letos. Dve ključni razliki z Mi 8 sta, da ima Explorer Edition čitalec prstnih odtisov pod zaslonom in da se na zadnji strani ohišja vidijo čipi.

Že ob predstavitvi se je ugibalo in pravzaprav potrdilo, da čipi, ki se jih vidi skozi transparentno ohišje, ne bodo služili delovanju samega telefona, ampak bodo podvojeni. Fotografija tiskanega vezja, ki je pred dnevi ušla v javnost, pa to potrjuje. Na mestu kjer bo »vidni« Snapdragon 845 npr. ni znakov, ki bi nakazovali, da bo ta dejansko priklopljen na tiskano vezje in opravljal aktivno vlogo. Bo pa šlo za prave čipe in ne zgolj nalepke.

Marsikdo se je ob dejstvu, da so v telefon dodali prave čipe spotaknil ob to, da niso namesto tega v telefon vgradili kaj drugega, npr. 3.5mm vhod za slušalke. A povsem logično je, da so pri Xiaomiju želeli po nečem izstopati in telefon, pri katerem se vidijo čipi, pa čeprav to niso tisti, ki dejansko poganjajo telefon, zagotovo so nekaj kar naredi telefon drugačnega.

Podatek dejansko ni razočaranje, saj je bilo to več ali manj jasno že dan po predstavitvi. Žal pa se ni na področju dostopnosti telefona nič kaj dosti spremenilo. Še vedno velja, da bo šlo za zelo omejeno serijo in ga zato v Sloveniji po trenutnih podatkih zagotovo ne bomo videli.

vir.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: