T-2 TV2go zdaj omogoča izbiro med originalnim ali prevedenim naslovom, avgustovska posodobitev pa prinaša še cel kup drugih novosti | UPORABNA STRAN

T-2 TV2go zdaj omogoča izbiro med originalnim ali prevedenim naslovom, avgustovska posodobitev pa prinaša še cel kup drugih novosti

TV2go je OTT aplikacija operaterja T-2, ki je v prvih dneh avgusta 2018 dobila cel kup novosti. Poleg nekoliko prenovljenega vmesnika, bodo uporabniki najverjetneje najbolj veseli možnosti izbire med originalnim ali prevedenim naslovom ter možnosti pomanjšanja predvajalnika in nadaljnjo uporabo telefona s predvajalnikom v kotu.

Avgustovske novosti na mobilne naprave Android in iOS prinaša različica aplikacije 7.2.0, ki pa hkrati dviguje minimalno zahtevano različico operacijskega sistema Android. Do zdaj je bila minimalna zahtevana različica 4.0.3, sedaj pa je zaradi uporabe novega predvajalnika 4.1 Jelly Bean (API 16+).

Kakšne so novosti?
Če začnemo pri predvajalniku. T-2 je pri tej različici pri TV2go začel uporabljati nov video predvajalnik, ki prinaša hitrejše preskakovanje in menjavo programov. Hkrati nov predvajalnik omogoča skrčenje (vklopimo ga s klikom na puščico dol, ki se nahaja poleg znaka za snemanje in aktivacijo dovoljenja za “Risanje čez druge aplikacije”). To pomeni, da se predvajalnik pomanjša in skrči v enega od kotov (privzet je spodnji desni kot, a ga lahko prestavimo v kateri drugi kot). Nato pa lahko aplikacijo TV2go uporabljamo normalno, a z odprtim predvajalnikom.


Če pa med nastavitvami (Nastavitve) obkljukamo »Predvajanje v ozadju« se pri izhodu iz aplikacije pomanjšan video predvajalnik ne bo ugasnil, ampak bo nadaljeval s predvajanjem videa. Tako lahko video gledamo naprej, a hkrati tudi uporabljamo vse ostale funkcije in aplikacije na telefonu.

Druga večja novost je možnost izbire med originalnim in prevedenim naslovom. To je ena izmed funkcij, ki so si jo predvsem tisti bolj zagreti gledalci filmov in serij že dolgo želeli. Za izbiro jezika je potrebno v stranski orodni vrstici (poteg proti desni ali klik na »hamburger« gumb) izbrati uporabnika, ki je trenutno izbran v TV2go aplikaciji in nato klikniti »Jezik vsebin«.

Ponujene so tri možnosti nastavitve naslovov glede na sklop vsebin »Domači programi«, »Tuji programi« in »Videoteka«. Privzeto je nastavljen preveden naslov, za vsakega od sklopov pa je možno izbrati izvirni naslov. To pomeni, da npr. lahko izvirni naslov izberete tudi zgolj za tuje televizijske programe.

Z novo različico aplikacije so programi v 4K ločljivosti označeni v posebni kategorij. Uporabniški vmesnik je nekoliko spremenjen. To se predvsem opazi pri pregledu programskega vodiča (EPG) za posamezni program. V snemalniku je ob vsakem posnetku sedaj dodana tudi količina, ki jo datoteka zaseda v Horizontu. Vsebina v »Videoteka« pa ima sedaj pod sklopom Kategorija dopisano v kateri video knjižnici se določena vsebina nahaja (npr. Pickbox).

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: