Google bo slušne aparate (ASHA) podprl neposredno v operacijskem sistemu Android in s tem olajšal njihovo povezovanje in uporabo | UPORABNA STRAN

Google bo slušne aparate (ASHA) podprl neposredno v operacijskem sistemu Android in s tem olajšal njihovo povezovanje in uporabo

Google je naznanil, da v sodelovanju z dansko družbo GN Hearing razvija protokol za podporo slušnih aparatov neposredno v operacijskem sistemu Android. Po podatkih World Health Organization (WHO) ima težave s sluhom okoli 466 mio ljudi po svetu.

Z novo podporo bodo uporabniki slušnih aparatov lahko le te enostavno uparili in povezali z mobilno napravo. Zato so predstavili podrobnosti nove Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA) on Bluetooth Low Energy Connection-Oriented Channels. Kot so zapisali pri Googlu je namen ASHA, da ima kar seda minimalni vpliv na trajanje baterije z nizko latenco, a hrkati ohranja visoko kvaliteto zvoka.

Z objavo specifikacij je Google omogočil razvijalcem in proizvajalcem slušnih aparatov, da začnejo z razvojem naprav, ki bodo združljive z Androidom.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: