Sony z novo družino televizorjev Master 4K HDR, katere del sta seriji AF9 OLED in ZF9 LCD prinaša nov X1 Ultimate procesor | UPORABNA STRAN

Sony z novo družino televizorjev Master 4K HDR, katere del sta seriji AF9 OLED in ZF9 LCD prinaša nov X1 Ultimate procesor

Sony je obstoječim družinam televizorjem letos dodal novo, ki sliši na ime Master 4K HDR. Del nje sta trenutno dve seriji televizorjev, in sicer sta to AF9 OLED ter ZF9 LCD. Z družino Master bo Sony označeval televizije z najboljšo kakovostjo slike.

X1 Ultimate procesor
Eden ključnih delov televizorjev AF9 in ZF9 je nov X1 Ultimate procesor, ki ga je Sony kot prototip predstavil na sejmu CES 2018 v začetku leta. Procesor skrbi za kar se da natančno reprodukcijo slike. Slikovni procesor, ki podpira HDR, to počne z inteligentno zaznavo in analizo objektov v sliki, kar omogoča natančno reprodukcijo.

Netflix Calibrated Mode
Ena izmed novosti, ki jo Sony uvaja je »Netflix Calibrated Mode«, ki je plod še nekoliko bolj tesnega sodelovanja z Netflixom. Nova funkcija omogoča, da lahko gledalci doma uživajo v enaki kakovosti kot jo vidijo Netflixovi ustvarjalci na studijskih monitorjih. Vklop funkcije Netflix Calibrated Mode je preprost, saj je potreben zgolj en klik v meniju.

Za kalibracijo skozi celotno življenjsko dobo televizorjev družine Master pa skrbi CalMAN iz podjetja Portrait Displays. CalMAN uporabljajo številni strokovnjaki kot orodje za zagotavljanje kakovosti in doseganje strogih zahtev v produkciji, postprodukciji in televizijskem predvajanju.

Sony AF9 s Pixel Contrast Boosterjem in Acoustic Surface Audio+
Sony je v serijo AF9 vgradil Pixel Contrast Booster, ki maksimizira dinamičen razposn s tem, ko razširi območje barvne reprodukcije pri visoki svetlosti. Slika je tako izboljšana z dodatnimi detajli in teksturami. Druga posebnost pa je Acoustic Surface Audio+. Tehnologijo Acoustic Surface je Sony predstavila v seriji A1 in nato v AF8. Acoustic Surface Audio+ pa prinaša dodatno izboljšavo in sicer dodaten aktuator v sredini zaslona ter dodaten nizkotonski kanal, kar skupaj ustvarja 3,2-kanalni zvočni sistem. Dodatni sredinski aktuator se obnaša enako kot osrednji zvočnik, skrit za AT (akustično transparentnim) platnom, kot ga najdemo v kinodvoranah.

Sony ZF9 z X-Wide Angle in X-Motion Clarity
Serija ZF9 se lahko pohvali s tehnologijo X-Wide Angle, ki zagotavlja enako kakovost slike ne glede na kot gledanja. Omogoča širši kot gledanja in zmanjšuje pojav spreminjanja barv, do katerega pride, če na zaslon gledamo pod kotom. Skupaj s tehnologijo X-Motion Clarity, ki zmanjšuje zabrisanost robov pri premikajočih se prizorih, pomaga, da televizorja serije ZF9 uspešno premagujeta izzive, ki jih prinaša tehnologija LCD-zaslonov.

Tako serija AF9 kot ZF9 slonita na operacijskem sistemu Android TV, ki omogoča tudi funkcionalnost Chromecast. Podprti HDR standardi so: HDR10, Dolby Vision in HLG. Sony v obeh serijah predstavlja po dve televiziji, in sicer v AF9 55 ter 65 inčno različico ter v ZF9 65 in 75 inčno različico. Vse štiri različice bodo globalno dostopne jeseni 2018, dostopnost v Sloveniji pa še ni znana.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: