Z Google Assistant virtualnim pomočnikom se sedaj lahko pogovarjamo v dveh jezikih hkrati, po novem pa razume tudi danščino in norveščino | UPORABNA STRAN

Z Google Assistant virtualnim pomočnikom se sedaj lahko pogovarjamo v dveh jezikih hkrati, po novem pa razume tudi danščino in norveščino

Google Assistant je Googlov virtualni pomočnik, ki je do sedaj deloval na način, da si je uporabnik izbral en jezik s katerim je lahko nato komuniciral z Google Assistantom. Google je sedaj pomočnika nadgradil tako, da lahko hkrati uporabljamo dva jezika.

 

 

Tako je trenutno možno izbrati med katerokoli kombinacijo naslednjih jezikov: angleščina, nemščina, francoščina, španščina, italijanščina in japonščina. Dodatne jezike, ki podpirajo dvojezičnost bodo dodali v prihodnjih mesecih. Ta nova funkcionalnost bo zagotovo prišla bilingualnim družinam, saj ne bo potrebno v nastavitvah prestavljati med jeziki. Sistem pa deluje tako, da Google Assistant za odgovor uporabi jezik, ki je bil uporabljen v vprašanju.

Google je v začetku leta napovedal, da bo konec leta na voljo več kot 30 jezikov, zadnja dva je dodal v septembru, in sicer sta to danščina ter norveščina, a jih bo moral dodati še nekaj, da bo presegel zadano številko. Koliko časa bo potrebno še čakati, da bo na voljo slovenščina, je pa že drugo vprašanje.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: