Spar center Šiška – trenutno poteka gradnja kleti in pritličja, odprtje je še vedno predvideno za konec leta 2019 / foto | UPORABNA STRAN

Spar center Šiška – trenutno poteka gradnja kleti in pritličja, odprtje je še vedno predvideno za konec leta 2019 / foto

Spar center Šiška, ki še vedno nima uradnega imena, sedaj že kaže prve obrise, saj so gradbena dela že začeli izvajati na višini nad gradbeno jamo, kar pomeni, da so začeli z gradnjo pritličnih prostorov.

Nakupovalno središče Spar center Šiška z okolico se bo razprostiralo na 106.000 m2 površine, a sama površina centra t.j. Gross Leasable Area (GLA) bo 32.000 m2. To pomeni, da bo SES-ovo nakupovalno središče v Šiški veliko za 60% Cityparka, ki ima 53.000 m2 GLA in veliko ravno toliko kot CityCenter v Celju.

Kot je za Uporabno stran pojasnil Toni Pugelj, direktor Cityparka in vodja projekta Spar center Šiška trenutno poteka gradnja kletnih prostorov in pritličja, sama gradnja pa poteka po načrtih. To pomeni, da je odprtje še vedno predvideno za konec leta 2019.

Nakupovalno središče Spar center Šiška gradijo od jeseni 2017 in po gradnji nadstropij (kleti) -2 in -1, ki bosta namenjeni parkirni hiši z okoli 1600 parkirnimi mesti, se sedaj počasi podajajo v pritličje, kjer se bo že začela gradnja prvih izmed 90-ih trgovin in restavracij. Spar center Šiška bo namreč obsegal 5 nadstropij od tega bosta dve namenjeni garažni hiši.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: