Na 1. Feel the Future Gaming dogodku (17. do 20.10.2018) se boste lahko pomerili v igranju iger, kot so Counter Strike, Pro Evolution Soccer in League of Legends | UPORABNA STRAN

Na 1. Feel the Future Gaming dogodku (17. do 20.10.2018) se boste lahko pomerili v igranju iger, kot so Counter Strike, Pro Evolution Soccer in League of Legends

1. Feel the Future Gaming dogodek bo 17., 18. in 19. in 20. oktobra 2018 potekal v sklopu 2. sejma inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future na Celjskem sejmu. Sejmu in festivalu videoiger bo namenjenih več kot 3.250 m2 površin v najmodernejši dvorani Celjskega sejma.

Poleg razstavljalcev, med katerimi bodo ponudniki strojne in dodatne opreme ter pripomočkov za igranje ter tujih in domačih založnikov in razvijalcev iger, bo najverjetneje za večino najbolj zanimivo prav igranje računalniških iger. Obiskovalci bodo namreč v živo lahko preizkusili nove igre, se udeležili LAN partyja v okviru Epicentra Lan, ali pa si to napeto tekmovanje zgolj ogledali.

LAN party, ki bo kot rečeno potekal v okviru Epicentra Lan, bosta organizirala SPID.si ter Društvo za elektronske športe, e-športni turnir, pa se bo odvijal v sodelovanju z blagovno znamko GameVan. Tekmovalni del bo tako na voljo za tiste, ki igrice raje igrajo na računalniku, kot tiste, ki to raje počnejo na igralnih konzolah.

Opis nekaterih iger v katerih se bo moč pomeriti
*Counter Strike: Global Offensive je prvoosebna strelska igra, kjer 5 igralcev igra proti 5-im igralcem. Cilj igre je eni ekipi nastaviti bombo ali odstraniti nasprotnike, medtem ko ima druga cilj preprečiti oz. odpraviti nastavitev bombe. Običajno se igrajo po tri mape, vsaka traja med 30 in 60 minut. Zmaga pa ekipa, ki prva doseže 16 zmag.

*League of Legends je tretjeosebna MOBA igra, v kateri vsak igralec upravlja z enim izmed več od stotih možnih herojev, ki ga je skozi igro možno nadgrajevati Petčlanska ekipa se bori za uničenje nasprotnikovih obrambnih stolpov in kasneje baze. Zmaga pa ekipa, ki prva uniči nasprotnikovo glavno zgradbo v bazi, “Nexus”. Običajno igra traja med 20 in 45 minut.

*Hearthstone je igra s kartami, ki prihaja izpod rok največjega razvijalca videoiger na svetu, Blizzard Entertainment. Gre za klasično igro s kartami, kjer se dva udeleženca izmenično bojujeta s ciljem premagati nasprotnega heroja s kartami, ki jih potegneta iz kupa. Posamezna igra traja med 10 in 30 minut, daljši boji pa tudi do 2 uri.

*Pro Evolution Soccer je mešanica simulacijske in arkadne igre igranja nogometa. Igra je zelo popularna med vsemi navdušenci nad športom, saj se v njej proti nasprotniku lahko med igranjem svojih najljubših svetovnih zvezdnikov nogometa.

*Rocket League je avtomobilsko-nogometna igra, ki ima od enega do štiri igralce razdeljene v dve ekipi. Cilj igre pa je, da ekipe s svojimi supersoničnimi avtomobili zatresejo mrežo nasprotnikovega gola.

*PlayerUnknown’s Battlegrounds je večigralska igra, ki jo lahko naenkrat igra do 100 igralcev. Igralci lahko igrajo kot posamezniki ali pa v skupinah do 4 ali 5 igralcev. Cilj igre je, da zadnji preživeli igralec ali ekipa odstrani vse nasprotnike. Igralci na začetku s padalom skočijo na svet, ki je velik približno 8×8 km. Igralci na trdna tla pristanejo brez opreme, zato si jo morajo poiskati v najbližjih stavbah. Med igro se igralno polje zmanjšuje, tako dolgotrajno skrivanje ne pride v poštev.

*Fortnite Battle Royale je prav tako večigralska igra. Igraš jo lahko kot posameznik ali v dvojicah oz. parih oz. 2 do 4. ekipah. Igralci skočijo iz tako imenovanega “Battle Bus-a”, brez kakršnihkoli pripomočkov. Takoj, ko pristanejo, si morajo poiskati opremo, hkrati pa paziti, da jih nasprotnik ne odstrani. Svet se zaradi prihajajoče nevihte manjša, zato morajo igralci vedno ostati znotraj označenega območja. Zmaga posameznik ali ekipa, ki odbije vse napade svojih nasprotnikov in ostane sam/a.

Prijave in potek tekmovanj
Prijave na tekmovalni del Feel the Future Gaming dogodka že potekajo, in sicer na tej spletni strani. Cena prijavnine je 9€ oz 18€ odvisno od igre. Vsi prijavljeni igralci in igralke se bodo pomerili že v kvalifikacijah pred sejmom in na manjših odrih. Polfinalni in finalni del tekmovanja pa se bo odvil v središču velike dvorane. Seveda so za najbolje pripravili nagrade.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Na 1. Feel the Future Gaming dogodku (17. do 20.10.2018) se boste lahko pomerili v igranju iger, kot… (0) 1. Feel the Future Gaming dogodek bo 17., 18. in 19. in 20. oktobra 2018 potekal v […]

Komentiraj

Anti-Spam: