Projekt Wi-Fi na vlaku Slovenskih železnic čaka potrditev nadzornega sveta. Kdaj se bo lahko začela montaža opreme? | UPORABNA STRAN

Projekt Wi-Fi na vlaku Slovenskih železnic čaka potrditev nadzornega sveta. Kdaj se bo lahko začela montaža opreme?

Wi-Fi na vlaku Slovenskih železnic se počasi premika naprej. Kot so pri Slovenskih železnicah pojasnili za Uporabno stran so ponudnika izbrali, tako da potrditev izbora čaka na nadzorni svet.

 

 

Nadzorni svet slovenskih železnic bo temo obravnaval do konca meseca. Če bo potrjena, bo izbira postala dokončna in začel bo teči rok za vložitev zahteve za revizijo. V primeru vloženega revizijskega zahtevka gre zadeva na Državno revizijsko komisijo, to pa pomeni zamik pravnomočnosti odločitve. Kot pojasnjujejo na Slovenskih železnicah, naj bi bil predviden začetek montaže v začetku leta 2019. Zadnja potniška garnitura pa bi bila z Wi-Fi omrežjem za potnike opremljena do prve polovice leta 2020.

Kaj so naročili pri Slovenskih železnicah?
Slovenske železnice so za vzpostavitev Wi-Fi omrežja na vlaku naročile opremo za 32 vlakov EMG 312 – Desiro (Siemens) in EMG 310 – Pendolino (Fiat Ferroviaria). Po podpisu pogodbe bo izvajalec imel 18 mesecev za vgradnjo, da vzpostavi Wi-Fi omrežje na vlakih. Wi-Fi omrežje na vlakih bo za povezovanje uporabljalo LTE antene na vrhu potniških garnitur, Wi-Fi na katerega se bodo priklapljali uporabniki, pa bo 802.11ac Wave 1 s 4×4 MIMO. Več o samem razpisu pa v tem članku (Wi-Fi na vlaku Slovenskih železnic je blizu, objavljen je razpis za Wi-Fi opremo na 32-ih vlakih (EMG 312 – Desiro in EMG 310 – Pendolino)).

Sorodni članki

1 komentar

  1. Do prve polovice leta 20020??? Bomo takrat še živeli na Zemlji?? 😉 😉

Komentiraj

Anti-Spam: