Telemach bo z 18.10.2018 začel ponujati internetno hitrost 1 Gbps z uporabo DOCSIS 3.1 tehnologije na določenih delih kabelskega omrežja | UPORABNA STRAN

Telemach bo z 18.10.2018 začel ponujati internetno hitrost 1 Gbps z uporabo DOCSIS 3.1 tehnologije na določenih delih kabelskega omrežja

Telemach je naznanil, da bodo z 18.10.2018 na določenih delih kabelskega omrežja začeli ponujati internetno hitrost do 1Gbps. To bodo zagotavljali s tehnologijo DOCSIS 3.1, ki omogoča hitrosti vse do 10 Gbps.

Do konca leta 2019 bodo izvajali velika investicijska vlaganja v infrastrukturo, predvsem v nadgradnjo hibridnega optično-kabelskega omrežja, ki bo enkrat v prihodnosti ponujalo tudi hitrosti do 10 Gbps.

Kje bo na voljo hitrost 1Gbps?
Žal tega pri Telemachu niso razkrili in bo potrebno počakati na lansiranje. Je pa možno pričakovati, da bodo to hitrost ponudili na lokacijah kjer je omrežje relativno novo, predvsem pa na tistih lokacijah kjer je Telemach optično omrežje zgradil do distribucijske točke in je nato le še nekaj 100 metrov kabelskega omrežja do končnih uporabnikov.

Telemach sicer s ponudbo download hitrosti na kabelskem omrežju ni imel tako velikih težav, saj so kar hitro začeli ponujati tudi več kot 200 Mbps. Precej večje težave so pri upload hitrosti. Ta je pri »najmočnejšem« paketu še vedno 6 Mbps, kar je v primerjavi z 220 Mbps downloada ogromen razkorak. Upajmo, da bo uvedba DOCSIS 3.1 tehnologije pripomogla k temu, da bodo uporabnikom ponudili tudi višje upload hitrosti.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: